Haberler

07 Haziran 2012

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç'ten Arıcılık Projesine Büyük İlgi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Balkanlar’da sosyo-ekonomik kalkınmayı güçlendiren birçok proje ve faaliyet gerçekleştiriyor. Bunlardan biri olan arıcılık projesini daha önce başka ülkelerde başlatan TİKA, şimdi de Bosna-Hersek’te başlattığı arıcılık çalışmaları ile ülkede yapılması öngörülen tarımsal kalkınma projelerinin temelini oluşturuyor. Toplumsal dayanışmayı ve birlikte çalışma bilincini arttıran projenin kırsalda kişi başına düşen geliri arttırması hedefleniyor. Bosna-Hersek’te Jepçe- Zeljeznopolye Kasabasında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) yürütülen arıcılık projesi hızla ilerliyor.

1 Mart 2012 tarihi itibari ile eğitim çalışmaları başlayan projenin 1220 adet kovan, oğul arı, 80 set arıcılık malzemesi, arıcılık makine ve ekipmanları ve bir adet kamyonetten oluşan malzeme dağıtımı töreni 30 Mayıs 2012 tarihinde Zelyeznopolye’de gerçekleştirildi.

Bosna ve Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç, Zenica Doboy Kantonu Meclis Başkanı Miralem Galijaşeviç , Zenica Doboy Kantonu Tarım Bakanı Samir Selimoviç, Zenica Doboy Kantonu İktisat Bakanı Jusuf Durakoviç, Zenica Doboy Kantonu İçişleri Bakanı Rifat Deliç, Zenica Doboy Kantonu Eğitim Bakanı Bernadeta Galijaşeviç, Zenica Doboy Kantonu Sosyal Hizmet ve Mülteciler Bakanı Mirko Trifonoviç, Zenica Belediye Başkanı Husein Smajloviç ve Jepçe Belediye Başkanı Mate Zovko, TİKA Saraybosna Program Koordinatörü Zülküf Oruç, çok sayıda temsilci ve basın mensubu katıldı.

Yöre halkının projeye ve etkinliğe ilgisi yoğun olduğu törende Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç konuşma yaptı. Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı konuşmasında, Türkiye’nin ve TİKA’nın ülkelerinde yıllardır gerçekleştirdiği projelerden ve faaliyetlerden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Arıcılık projesinin bölgede refahı ve sosyal kalkınmayı sağlayacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sonraki Haber

Beş Kıtada Dostluk ve Kardeşlik

10. Türkçe Olimpiyatları, 135 ülkeden 1.500 öğrencinin katılımı ile gerçekleştiriliyor. Olimpiyatlar, dilin insanların birbirini anlamasını ve kaynaşmasını sağlayan bir unsur olduğunu 10 yıldır dünyaya kanıtlıyor. Ülkemizin dünya ülkeleri ile geliştirdiği ilişkilerin bir sonucu olarak Moritanya’da,...