Haberler

28 Mayıs 2019

Bogota Uluslararası Kitap Fuarında Türkiye Tanıtımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kolombiya’nın başkenti Bogota’da düzenlenen Bogota Uluslararası Kitap Fuarında Türkiye standı açıldı.

Stantta ülkemizin kültür ve turizm alanındaki zenginlikleri ziyaretçilerle paylaşıldı. Ülkemizin tanınmış yazarlarının İspanyolca ve başka dillere çevrilmiş kitapları sergilendi. Türkiye standını ziyaret edenlere çay ve lokum ikram edildi, ülkemiz hakkında merak ettikleri sorular yanıtlandı.

1988 yılından itibaren Kolombiya Kitap Birliği tarafından düzenlenen uluslararası Bogota Kitap Fuarı İspanyolca konuşan ülkeler için en önemli kültürel programlardan birisi. Bu yıl hem ev sahibi hem de onur konuğu olan Kolombiya'nın tarihsel seyri ve Cumhuriyetinin gelişiminin ana tema olduğu kitap fuarına 23 ülkeden 170 yazar katıldı.

Gerçeklik, kadın, yerküre ve kâinat temalarının işlendiği fuarda barış, çok kültürlülük, ortak yaşam ve yerel kültürler hakkında seminer ve söyleşiler gerçekleştirildi. Fuarı 600 binden fazla kişi ziyaret etti.

Fuar etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin geçmişi, Türk dizileri ve Türkiye algısı konusunda bir sunum yapıldı. Türkiye standında Türkçe şarkılar söylendi.

Kolombiya Başkanı Iván Duque fuarın açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Kültürün herhangi bir ideoloji ya da tarafgirliğin ötesinde Kolombiya'yı birleştiren ve dönüştüren bir sembol ve ortak payda olduğunu söyleyebiliriz. Kolombiya 200 yıldır hız kesmeksizin ilerlemekte ve günümüzde 4. Endüstriyel Devrimin gereklerini yerine getirmeye gayret etmektedir. Yapay zekânın hızlı ilerleyişine şahit olduğumuz bu dönemde edebiyat ve kültür insanlığın ve insancıllığın temelini oluşturmaya devam edecektir.”

Sonraki Haber

TİKA'dan Afganistan'daki İhtiyaç Sahibi Bin 150 Aileye Yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’ın kuzey bölgesinde doğal afetler ve terör mağduru ihtiyaç sahibi bin 150 aileye ramazan ayı dolayısıyla gıda yardımı yapıldı.   TİKA Mezar-ı Şerif Ofisinden yapılan açıklamada, ramazan nedeniyle Sar-i...