Haberler

23 Ekim 2011

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Afganistan'da

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Afganistan Eski Cumhurbaşkanı ve Yüksek Barış Konseyi Başkanı Burhanuddin Rabbani’nin cenaze törenine katılmak ve temaslarda bulunmak üzere beraberindeki heyet ile birlikte Afganistan’a gitti.

20 Eylül günü bir bombalı saldırıda hayatını kaybeden Burhanuddin Rabbani için Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayında bir cenaze töreni düzenlendi. Çok sayıda yerli ve yabancı devlet adamının katılımının gözlendiği törende, Türkiye’yi temsilen Bekir Bozdağ vardı. AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam, Rabbani’yi son uğurlayanlar katılanlar arasındaydı.

Bozdağ, Afganistan Devlet Başkanı Karzai Ve Yardımcısı Halili İle Görüştü
Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ın en önde saf tuttuğu cenaze namazı öncesinde Afganistan’ın Ankara Büyükelçisi ve Rabbani’nin oğlu Selahaddin Rabbani yaptığı konuşmada “Bu gün dünya tarihi, politik arenadaki en büyük üzüntülerden birine şahit oldu” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Devlet Başkanı Karzai’nin konuşmasında ise “Afganistan’daki savaşın bitirilmesi ve Afgan halkının umutsuzluğa kapılmaması” vurgusu vardı. Kılınan namazının ardından Afgan devlet adamının tabutu askerlerin omuzlarında kabrine kadar taşındı.

Afganistan’da İstikrarın Korunması
Cenaze töreninin nedeniyle Afganistan’a giden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve beraberindeki heyet ülkede temaslarda bulundu. Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ve yardımcısı Kerim Halili ile görüşen Bozdağ, Rabbani’nin vefatından dolayı başsağlığı diledi. TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ın da katıldığı görüşmelerin başlığını ‘Afganistan’daki istikrar ve Türkiye’nin buna önem’ oluşturuyordu.
 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...