Haberler

01 Şubat 2023

Bakan Yardımcısı Çam, KKTC’deki TİKA Projelerini Yerinde İnceledi

Bazı temaslar için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) KKTC’nin çeşitli kentlerinde yürüttüğü ve desteklediği çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.

Program kapsamında Bakan Yardımcısı Serdar Çam, TİKA Başkanı Serkan Kayalar ve beraberindeki heyetin ilk durağı, TİKA tarafından yapımı tamamlanan ve çevre düzenleme projesi devam eden Laguna Balıkçı Barınağı oldu.

Daha sonra TİKA’nın donanım desteği verdiği Yenierenköy Tütün Kooperatifi’ne ait Tütün İşleme Fabrikası ve Karpaz Kaplıca Köyü Kadın Kursu’nda incelemelerde bulunan heyet, üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Programın devamında İskele Esnaf ve Zanaatkârlar Birliğini ziyaret eden heyet, TİKA tarafından kurulan “Robotik Kodlama ve Teknoloji Atölyesi”nde incelemelerde bulundu.

Son olarak girişimci kadınlarımızın (GİKAD) öncülüğünde başlatılan “Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” projesinde fide dikimi gerçekleştirdi.

KKTC’de gerçekleştirdiği bir dizi ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Çam, Türkiye’deki her başarılı gelişmenin yansımasının KKTC’de de görüldüğünü, KKTC’nin turizmin yanı sıra kültürel değerlerinin tanıtılması için de çalışma ve atılımların sürdüğünü belirtti.

Çam, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile son 4-5 yılda bütün soydaş-akraba topluluklara yönelik çalışmaların arttığını ifade ederek, bu çalışmaların Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yunus Emre Enstitüsü ve TİKA aracılığıyla yürütüldüğünü dile getirdi.

TİKA Başkanı Serkan Kayalar ise TİKA olarak KKTC’ye yönelik proje ve desteklerinin artarak devam edeceğini ifade etti. Kayalar, 60 ülkede 60 ofisle faaliyetlerini yürüten TİKA’nın 150’nin üzerinde ülkede çalışma yaptığını belirterek, “Sadece ofislere sahip olan ülkelerde değil, ofisimizin olmadığı ülke ve coğrafyalarda da projeler yürütüyoruz. Birçok ülkeden TİKA ofisi açılması için talep var.” dedi.

Sonraki Haber

Türk Sağlık Ekibi Çad’da Şifa Dağıttı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Türkiye’den Çad’a giden sağlık ekibi, Çadlı vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti sundu. TİKA, Dost Eli Derneği ve Çad Sağlık Bakanlığı iş birliğinde “Sağlığa Dost Eli Projesi” kapsamında Türkiye’den...