Haberler

10 Aralık 2019

Azerbaycan'da "Kamu Hizmetinde İnsan Kaynakları Yönetimi" konferansı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kamu Yönetimi Akademisi iş birliğinde Bakü’de Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye Cumhuriyet’lerinden davet edilen uzmanlar ve Azerbaycanlı uzmanların katılımıyla kamu yönetiminde insan kaynakları yönetimi alanında Türk Cumhuriyetleri’ndeki ve aynı zamanda uluslararası uygulamalara ilişkin iş birliği imkanlarının geliştirilmesini amacıyla konferans gerçekleşti.

Kamu Yönetimi Akademisi’nde gerçekleşen konferansın açılışına Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, kamu yönetimi uzmanları, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Büyükelçi Özoral, bir devletin en önemli servetinin iyi yetişmiş insan gücü olduğunu vurguladı. Azerbaycan’ın bağımsızlığından buyana Türkiye’nin en önemli desteklerinden birisinin Azerbaycan’da insan kaynaklarının yetiştirilmesi olduğunu söyledi.

TİKA Koordinatörü Teoman Tiryaki, TİKA tarafından Azerbaycan’da her alanda insan kaynaklarının gelişimine destek projelerinin gerçekleştirildiğini dile getirdi. TİKA olarak 25 yıldır Azerbaycan'da ekonomiden tarıma, sağlıktan eğitime birçok alanda proje yaptıklarını, bunların tamamında da insan nitelikli kaynakların yetiştirilmesine büyük önem verdiklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Kamu Yönetimi Akademisi Rektörü Urhan Alekberov ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Urhan Alekberov ve Prof. Dr. Burhan Aykaç sürekli gelişim ve kamu personel yönetiminde yeni yaklaşımlar konularında sunumlar yaptı.

3 oturumdan oluşan konferansta Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye ve Azerbaycanlı uzmanlar tarafından “Kamu yönetiminde hayata geçirilen reformların sürekli gelişimle ilişkisi”, “Kamu yönetiminde bilişim teknolojilerinin entegre edilmesi”, “Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’da kamu yönetiminde insan kaynaklarının geliştirilmesi yöntemleri” gibi birçok konuda bildiriler sunuldu. Kamu yönetiminde insan kaynaklarının gelişimi, genç kamu personelinin ortak eğitimi, karşılıklı tecrübe paylaşımı programının oluşturulması konularında uzmanlar arası fikir alışverişi yapıldı.

İki gün devam eden konferansta aynı zamanda TİKA’nın da yakın iş birliği faaliyetleri yürüttüğü ve Azerbaycan’ın son dönemlerde yenilikçi kamu yönetimi modellerinden olan (Vatandaşlara Hizmet ve Sosyal İnovasyonlar Ajansı (ASAN Hizmet), Aile Biznesine Asan Destek (ABAD) ve Sürdürülebilir ve Operasyonel Sosyal Güvenlik Ajansı (DOST) uygulamalarının tanıtımı yapıldı.

Sonraki Haber

Ekvator’un Tarihi ve Kültürel Merkezi Cuenca’da Engelli Eğitim Merkezine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Ekvator’un; UNESCO Tarihi Miras kategorisinde olan Cuenca şehrinde Agustín Cueva Tamaríz Özel Eğitim Merkezine donanım ve eğitim malzemeleri desteği verdi. Ekvator’da engelli çocuk ve yetişkinlerin eğitiminden sorumlu olan...