Haberler

23 Ekim 2011

"asociatie Motivatie Din Moldova" Derneğine Araç Hibe Edildi

TİKA Moldova’da Asociatie Motivatie Din Moldova Derneği’nin rehabilitasyon merkezine özel donanımlı bir araç hibe etti. Engellilerin ulaşımında kullanılmak üzere tasarlanan araç, Başkanlığımızca engellilerin fiziki koşullarının iyileştirilmesi alanında hizmet veren derneğe törenle teslim edildi.

Törene Türkiye Cumhuriyeti Kişinev Büyükelçiliği Müsteşarı Hakan Özdemir, TİKA Kişinev Program Koordinatör Vekili Fatih Çelik, Asociatie Motivatie Din Moldova Derneği Başkanı Sn. Nikolae Beşliu ve dernek yetkilileri katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Kişinev Büyükelçiliği Müsteşarı Sn. Özdemir, teslim töreninde yaptığı konuşmada, iki ülke arasında ilerleyen sosyal ilişkilerden dolayı memnuniyetini dile getirerek, Türkiye’nin Moldova’ya birçok alanda kalkınma yardımı yaptığını belirtti.

Asociatie Motivatie Din Moldova Derneği’nin İcra Müdürü Igor Mereakre şehirlerarası ulaşım araçlarının engellilerin kullanımı için uygun olmadığını ve TİKA tarafından hibe edilen bu özel donanımlı araç ile engelli çocukları merkeze getirip götürmede sağlayacağı katkının kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. Mereakre, konuşmasında Türkiye halkına yaptıkları destekten dolayı şükranlarını sundu.
 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...