Haberler

15 Aralık 2011

Arnavutluk Cumhuriyeti Turizm, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı'ndan TİKA'ya Teşekkür

Arnavutluk Cumhuriyeti Turizm, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Aldo Bumçi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tiran Koordinatörü Yahya Gülseven’i makamında kabul etti. Görüşmeye Arnavutluk Cumhuriyeti Turizm, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda Dış İlişkiler Sorumlusu Shpresa Curra da katıldı.

Yapılan görüşmede, TİKA tarafından Arnavutluk’ta gerçekleştirilmekte olan “Tiran Uluslararası Havalimanı’nda Turizm Danışma Bürosu Kurulması” ve “Arnavutluk Ulusal Spor Merkezi’nde Sporcu Sağlığı ve Performansı Değerlendirme Merkezi Kurulması” projelerine ilişkin son gelişmeler değerlendirildi. Arnavutluk Cumhuriyeti Turizm, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TİKA işbirliğinde 2012 yılı içerisinde gerçekleştirilebilecek projeler ele alındı.

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ın Arnavutluk’un Bağımsızlık ve Kurtuluş Günü vesilesiyle kendilerine gönderdiği tebrik mektubundan duydukları memnuniyeti belirten Aldo Bumçi, “TİKA’nın Arnavutlukta gerçekleştirdiği projeleri yakından takip ediyoruz” dedi. Türkiye ile işbirliğinin artarak devam etmesini arzu ettiklerini ifade eden Bumçi, TİKA Başkanı Dr. Serdar ÇAM’a iletilmek üzere hazırlanan cevabi mektubu, Tiran Program Koordinatörü Yahya Gülseven’e elden teslim etti.

Arnavutluk’ta devlete ait ilk sporcu sağlığı ve performansı değerlendirme merkezinin kurulmasından dolayı Başkanlığımıza teşekkürlerini sunan Aldo Bumçi’nin söz konusu merkezin 13 Aralık 2011 tarihinde gerçekleştirilecek olan açılış törenine katılacağı bildirildi.

Sonraki Haber

Sudan İlaç ve Zehir Kurulu Kurumsal Kapasite Arttırım Programının 2.aşaması Tamamlandı

Gıda güvenliğinin ve tarımda kapasite artırımının gündemde olduğu bir dönemde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarımsal kalkınma programı doğrultusunda gerçekleştirdiği uzman eğitimlerine devam ediyor. Sudan’da kullanılan, ithal edilen ve üretilen tüm ilaç, aşı...