Haberler

22 Aralık 2011

Arnavutluk Cumhuriyeti Çevre, Ormancılık ve Su İşleri Bakanı Fatmir Mediu'dan TİKA'ya Teşekkür

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tiran Program Koordinatörü Yahya Gülseven ve “Arnavutluk’un Elbasan Bölgesi’nde Orman Fidanlığı Kurulumu” projesi doğrultusunda Arnavutluk’ta görevlendirilen Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın uzmanları Arnavutluk Cumhuriyeti Çevre, Ormancılık ve Su İşleri Bakanı Fatmir Mediu tarafından makamında kabul edildi. Görüşmeye Arnavutluk Cumhuriyeti Çevre, Ormancılık ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürü Arsen Proko da katıldı.

Arnavutluk Cumhuriyeti Çevre, Ormancılık ve Su İşleri Bakanı Fatmir Mediu, ülkelerinde özel fidanlıkların bulunduğunu, ancak kurulacak orman fidanlığının Arnavutluk’ta devlete ait ilk orman fidanlığı olacağından dolayı projenin kendileri için ayrı bir önem taşıdığını ifade ederek, TİKA’ya teşekkür etti. Kurulması öngörülen fidanlığın ülke genelinde çölleşme ve erozyonla mücadele kapsamında yürütmekte oldukları ağaçlandırma ve ormanların rehabilitasyonu çalışmalarına büyük katkı sağlayacağını belirten Mediu, fidanlıkta üretilecek türlerden sağlanacak olan ürünlerin orman köylüleri için gelir sağlayacağını belirtti.

Bakan Mediu, Türkiye’nin ormancılık ve orman yangınları ile mücadele alanlarında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında olduğunu ve ülkemizin bu alanlardaki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini vurguladı. Hem ekolojiye hem de istidama yönelik olarak hazırlanan bu projenin ilerleyen dönemlerde Arnavutluk Cumhuriyeti Çevre, Ormancılık ve Su İşleri Bakanlığı ile TİKA arasında işbirliğinde gerçekleştirilmesi öngörülen çevre ve su temini/hijyeni projeleri için umut verici bir adım olduğunu ifade etti.

Sonraki Haber

TİKA'dan Bosna-Hersek'e Eğitim Yatırımı

Eğitimde dünya standartlarını yakalayamamak, 21. yüzyılın gelişme eksenli vizyonunda önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bu sorunu aşmak için dezavantajlı grupların eğitilme ulaşabilmesi kadar var olan kaynakların desteklenmesi ve donanım yardımları giderek önem kazanıyor. Türk...