Haberler

24 Kasım 2022

Afganistanlı Edebiyatseverler TİKA'nın Herat Ofisinde Bir Araya Geldi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Herat ofisi, düzenlediği şiir programı ile Afgan edebiyatseverleri ağırladı.

TİKA Herat ofisinde düzenlenen etkinliğe, Türkiye’nin Herat Başkonsolosu Sinan İlhan, TİKA Herat Koordinatörü Arafat Deniz, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Hüseyin Güngör, Afganistan'ın önde gelen şair, yazar ve çevirmenlerinden Muhammed Efsar Rahbin ile Herat Yazarlar Birliği üyeleri katıldı.

Ayrıca Heratlı birçok tarihçi, yazar, araştırmacı ve entelektüel de programdaki yerini aldı.

Açılış konuşmasını yapan TİKA Herat Koordinatörü Deniz, "Bizim amacımız Herat'ın kültürel kapasitesinden daha fazla istifade etmektir. Bu nedenle bu tür kültürel etkinliklerimiz devam ediyor. Afganistan ve Türkiye arasında birçok alanda ortak kültürel bağlarımız bulunuyor. Biz de bu bağı daha güçlendirmek için gayret ediyoruz." dedi.

Ülkenin önde gelen şairlerinden Muhammed Efsar Rahbin ise etkinlik dolayısıyla TİKA'ya teşekkür etti.

Rahbin, şiir ile olan ilişkisini şu şekilde aktardı:

"Ben hayatım boyunca ortak dertlerimizi paylaşmak için çabaladım. Şiir yazmaya ve okumaya küçükken ilgili olmaya başladım. Bu nedenle Sovyet işgali ve sonrasında halkımızın dertlerini anlatan yazıları yazdım çünkü bir yazar için en önemli şey gerçekleri gün yüzünü çıkarmak olmalı."

Konuşmaların ardından, Herat Yazarlar Birliği üyeleri sahneye çıkarak Türkçe, Farsça, Özbekçe gibi çeşitli dillerde şiirler okudu.

Sonraki Haber

Geleneksel Türk Çini Sanatı ile Süslenen Cami Brunei Darusselam’da İbadete Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Brunei Darusselam’ın başkenti Bandar Seri Begavan’da, geleneksel Türk çini sanatı motifleri ile süslenen Pusat Ehsan Vakfı Camii ibadete açıldı. Brunei Kraliçesi Hajah Mariam'ın, Türkiye’nin Bandar Seri Begavan Büyükelçisi...