Haberler

01 Nisan 2021

Afganistan Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 100. Yılı Pervan Üniversitesinde Kutlandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Pervan Üniversitesi işbirliğinde, Afganistan-Türkiye diplomatik ilişkileri tesisinin 100. yılı münasebetiyle kutlama programı düzenlendi.

Pervan vilayetinde bulunan Pervan Üniversitesinde gerçekleştirilen etkinliğe, Pervan İl Valisi General Fazluddin Ayar, Pervan il Şurası Başkanı Aminullah Şukuri, Pervan Üniversitesi Rektörü Prof. Muhammed Humayun Rasuli, TİKA Kabil Koordinatörü Zühtü Çal, Türkiye Maarif Vakfı Direktörü Salih Sağır, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Çağatay Sünerin, Türk Kızılayı Delegasyon Başkanı Ferit Ahmed Ziya katıldı.

Programda konuşma yapan Pervan İl Valisi Ayar, diplomatik ilişki tesisinin 100. yılını kutlayarak Türkiye Cumhuriyetinin her zaman Afganistan halkının ve devletinin yanında yer aldığını söyledi.

TİKA Kabil Koordinatörü Çal ise konuşmasında, iki ülke arasında tarihten gelen dostluğa vurgu yaparak TİKA olarak Afganistan’da 3 Ofisle 2004 yılından itibaren 1300’ün üzerinde proje gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Pervan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Haşimi yaptığı konuşmasında iki ülke arasındaki ilişkinin tarihi gelişimini anlattı.

Konuşmaların ardından yüzüncü yıl pastasının kesildiği törende, iki ülke arasındaki ilişkileri anlatan tiyatro gösterisi sunuldu. Program çerçevesinde 2020 yılı sonunda TİKA tarafından yaptırılan "Gazetecilik Fakültesi Radyo Stüdyosu ve Fotoğrafçılık Laboratuvarı" açıldı.

Törenin sonunda iki ülkenin dostluk ve kardeşlik nişanesi olarak fidan dikimi gerçekleştirildi.

Sonraki Haber

TİKA'dan “Dünya Meteoroloji Günü” Programına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü ortaklığıyla gerçekleştirilen 'Meteoroloji Eğitim Programları (METOP) çerçevesinde 23 Mart Meteoroloji Günü kutlama programı düzenlendi. 1961 tarihinden beri her yıl farklı bir tema ile kutlanan...