Haberler

30 Aralık 2019

Afganistan Dışişleri Bakanlığı Altyapısı TİKA Tarafından Yenilendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan Dışişleri Bakanlığının altyapısı yenilendi.

 Afganistan Dışişleri Bakanlığı mutfağının yenilenmesi kapsamından düzenlenen törene Afganistan Dışişleri Bakanlığı idari işlerden sorumlu Bakan Yardımcısı Naheed Esar, T.C. Kabil Büyükelçisi Oğuzhan Ertuğrul, Dışişleri Bakanlığı Kütür İlişkileri Genel Müdürü Touryalay Ghiyasi, Yunus Emre Müdürü Selçuk Doğan, TİKA Kabil Koordinatörü Zühtü Çal ve diğer misafirler katıldı.

Program başlangıcında Dışişleri Bakan yardımcısı Sn. Esar, konuşmasında proje dolayısıyla TİKA’ya ve Türkiye’ye duydukları memnuniyetini dile getirdi. Büyükelçi Ertuğrul ise iki ülke halkının geçmişten gelen dostluğuna vurgu yaparak bundan sonraki süreçte de her alanda yardımların devam edeceğini belirtti. Kabil Program Koordinatörü Çal, mutfağın modernizasyonu ile daha steril koşullarda hizmet verme imkanının sağlandığını ifade etti. Tamamı Türkiye’den getirilen malzemelerinin hepsi günümüz teknolojilerinden oluşuyor. 

Sonraki Haber

TİKA, Kırgızistan’da Sağlık Projelerine Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kırgızistan’da sağlık sektörüne destek veriyor. Türkiye Kırgızistan’da sağlık ocağı inşa etti. Kırgızistan’ın güneyinde yer alan Celalabat ili Suzak ilçesine bağlı Kalmak-Kırçın Köyünde TİKA tarafından modern şartlara sahip bir...