Haberler

13 Eylül 2015

Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcıları Müracaat Salonu Hizmete Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tadilatı ve donanımı tamamlanan Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcıları Müracaat Salonu’nu hizmete açıldı.

Afganistan Kabil’de 70 ülkenin yetkililerinin katılımı ile düzenlenen Tokyo Konferansı Kıdemli Memurlar İkinci Toplantısına Türkiye adına iştirak eden TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, Afganistan İslam Cumhuriyeti Seçilmiş Cumhurbaşkanı Yardımcıları Müracaat Salonu’nu hizmete açtı.

TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er Afganistan’ın Başkenti Kabil’de düzenlenen Tokyo Konferansı Kıdemli Memurlar İkinci Toplantısına katılmak üzere Başkent Kabil’i ziyaret etti. Ziyaret kapsamında TİKA Başkan Yardımcısı Er, Türkiye Kabil Büyükelçisi Ali Sait Akın ve TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin’den oluşan heyet, TİKA katkıları ile tadilat ve donanım işleri tamamlanan Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcıları Müracaat Salonunu Afganistan tarafına törenle teslim edildi.

Törende açıklamada bulunan Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcılığı Özel Kalem Müdürü Feyzullah Zeki, Türkiye ve Afganistan arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının her geçen gün giderek güçlendiğini belirtti. Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcılığı Özel Kalem Müdürü Zeki, TİKA tarafından yapılan bu ziyaretçi girişi ve kabul salonunun çok önemli bir ihtiyacı gidereceğini vurgulayarak, halkın güvenli ve konforlu bir şekilde buradan kamu hizmetini alabileceğini belirtti.

TİKA Başkan Yardımcısı Er ise Afganistan’da her sektörde TİKA projelerinin yürütüldüğünü, Türkiye’nin Afganistan’ın kalkınmasına çok önem verdiğini belirterek tamamlanan bu projenin de hayırlı olması dileğinde bulundu.  Konuşmalardan sonra heyet hep birlikte kurdele keserek ve ziyaretçi ve kabul salonu birlikte gezdi.

Sonraki Haber

Moğolistan’da Engelli Okullarına TİKA’dan Eğitim Malzemesi ve Ekipman Desteği

Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Moğolistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı işbirliğinde engelli çocuklara yönelik faaliyet göstermekte olan, okullara malzeme ve tadilat desteğinde bulunuldu. Ulanbator Büyükşehir Belediyesi sınırları içeresinde faaliyet göstermekte olan, engelli...