Haberler

06 Aralık 2022

Afganistan’da Düzenlenen Yetenek Yarışmasına TİKA’dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kehkeşan-e Şark Üniversitesi ve Miraç Radyo ve Televizyonu işbirliğinde organize edilen Afganistan Batı Bölgesi Yetenekleri Yarışması Afganistan’ın Herat kentinde gerçekleştirildi.

Yetenek yarışmasına, Afganistan’ın batı bölgesinden çoğu üniversite öğrencileri ve öğretim üyelerinden oluşan çok sayıda kişi katıldı.

Programın açılışında söz alan TİKA Herat Koordinatörü Arafat Deniz, gerçekleştirilen yarışmanın gençler için ilham verici olduğunu, Herat’ta bulunan genç yeteneklerin tanıtılması ve keşfedilmesi hususunda önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Açılışta söz alan Kehkeşan-e Şark Üniversitesinin Rektörü Ali Settari ise, programın gençler üzerindeki olumlu etkilerinden bahsederek bir yükseköğretim kurumu olarak bu tür faaliyetlere katkıda bulunmayı görev olarak gördüklerini dile getirdi.

Miraç Radyo ve Televizyonu Müdürü Habibullah Ferahi de, medyanın bu tür faaliyetlerdeki rolünden bahsederek, programın Miraç televizyonundan yayınlanacağını ve diğer gençler için ilham verici olacağını belirtti.

Programın devamında 30 katılımcı arasında seçilerek finale giren 6 konuşmacı kendi hayat hikayelerini ve başarı yolunda karşılaştıkları zorlukları aktardı. 300 kişinin katıldığı programın sonunda 30 katılımcıya sertifika ve 6 konuşmacıya da TİKA tarafından temin edilen hediyeler dağıtıldı.

Sonraki Haber

TİKA, Ukrayna’daki İhtiyaç Sahiplerine Desteğini Sürdürüyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Kırım Milli Varlık Fonu Uluslararası Yardım Vakfı’na ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için 80 adet jeneratör temin edildi. Devam eden savaş sonucunda enerji altyapısının yaklaşık %70’i hasar gören Ukrayna’da elektrik...