Haberler

08 Kasım 2022

Afganistan’da Akademik Personele Yönelik İlk Yardım Eğitimi Düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) Afganistan’ın batısında bulunan Herat, Farah, Nimruz, Gur ve Badgis vilayetlerindeki üniversitelerin akademik ve idari personeline yönelik ilk yardım eğitimi düzenledi.

TİKA Herat Program Koordinasyon Ofisi ve Herat Üniversitesi iş birliğinde bir hafta süre ile düzenlenen eğitim programı kapsamında, 20 katılımcıya acil tıbbi müdahale ve temel ilk yardım eğitimleri verildi.

Program bitiminde Herat Üniversitesi Araştırma Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine; T.C. Herat Başkonsolosu Sinan İlhan, TİKA Herat Koordinatörü Arafat Deniz, Herat Üniversitesi Rektörü Abdul Azizi Nemani, Afgan Türk Maarif Okulları Müdürü İnal Çelikçi ve Herat Üniversitesi öğretim üyeleri ile öğrencileri katıldı.

Sertifika töreninde konuşan TİKA Herat Koordinatörü Deniz, gerçekleştirilen ilk yardım eğitimi programı ile hem insan sağlığı açısından önemli bir alanda insan kaynağı oluşmasına katkı verdiklerini hem de program sayesinde Afganistan’ın batısında bulunan beş devlet üniversitesini de ortak bir projede buluşturduklarını söyledi.

Herat Üniversite Rektörü Nemani de Türkiye’nin kendilerine gösterdikleri ilgi ve desteklerden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, TİKA ile bölgesel bir programa imza atmaktan mutlu olduklarını belirtti. Törende katılımcılara sertifikaları ile birlikte ilk yardım setleri verildi. Ayrıca paydaş üniversiteler için 50 adet ecza dolabı ve ilk yardım seti hazırlandı.

Sonraki Haber

TİKA, Karadağ’da Arıcılığın Geliştirilmesine Yönelik Desteklerine Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Karadağ’da faaliyet gösteren Arıcılar Birliği üyeleri arasından, polen üretim kapasitesine sahip olan 65 arıcıya polen tuzaklı PVC kovan dip tahtası temin edildi. TİKA tarafından Karadağ’da kırsal alanda...