Haberler

04 Mayıs 2023

8. Balkan Ülkeleri Anestezi Günleri Kongresi'ne TİKA'dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanları Derneği (ARUD) iş birliğinde 28-30 Nisan 2023 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Abdülkadir Noyan Salonu’nda “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Işığında Anestezi ve Yoğun Bakım” temasıyla “VIII. Balkan Ülkeleri Anestezi Günleri” kongresi düzenlendi.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanları Derneği (ARUD), Anesteziyoloji ve Reanimasyon alanında çalışan araştırma görevlileri ve uzman hekimlerin bilgi ve becerilerinin artırılması, eğitsel, sosyal ve kültürel dayanışmanın sağlanması ve uzmanlık eğitiminin kalitesinin yükseltilmesi için faaliyetlerde bulunmaktadır. Bu doğrultuda TİKA ve ARUD iş birliğinde 28-30 Nisan 2023 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde 14’ü yurtdışından olmak üzere toplamda alanında 92 uzman doktorun katıldığı “VIII. Balkan Ülkeleri Anestezi Günleri” kongresi gerçekleştirildi.

Kongreye katılan uzman doktorlar tecrübelerini paylaşarak bilgi alışverişinde bulunurken katılımcılar da atölye çalışmaları ile öğrenilen bilgileri uygulamalı şekilde pekiştirme imkânı buldu.

Kongre sonunda; 90 sözlü bildiri ile 14 poster bildirisi ve uzmanlardan tarafından sunulan konuşma özetleri tam metinlerle birlikte Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanları Derneği Dergisi (JARSS)’nin ek sayısında yayımlandı.

Sonraki Haber

Azerbaycan Televizyonu’nun Zengin Arşivi TİKA’nın Desteği ile Dijitalleştiriliyor

Azerbaycan Televizyonu, AzTV’nin zengin arşivi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve TRT’nin katkılarıyla dijital ortama aktarılıyor. 1956 yılında yayın hayatına başlayan AzTV’nin arşivinde, geleneksel yöntemlerle muhafaza edilen makara filmlerin dijitalleştirilmesi amacıyla TİKA tarafından...