Haberler

26 Şubat 2019

3. Milli Birlik ve Beraberlik Sempozyumu Düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle Ankara’da “3. Milli Birlik ve Beraberlik Sempozyumu” düzenlendi.

TİKA’nın katkılarıyla Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nce (İLESAM) düzenlenen “Milli Birlik ve Beraberlik” temalı sempozyumun üçüncüsü Ankara’da MEB Şura Salonu’nda gerçekleştirildi.

Milletimizin en büyük kuvvet kaynağı ve varlığının güvencesi olan, Türk milletinin bütün olması, içinde hiçbir bölücü, ayırıcı unsura yer vermemesi anlamını taşıyan milli birlik ve beraberliği anlatan sempozyum üç oturumdan oluştu. Sempozyumda yurt içi ve yurt dışından 21 akademisyen bildiri sundu. Geleneksel hale getirilen sempozyuma Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Tebriz, Ahıska, Kırım ve Türkiye’den katılan akademisyenlerin sunumları dili, ekonomiyi, felsefeyi, ilahiyatı ve pek çok konuyu kapsayan içerikleriyle dinleyenlere ulaştı.

Milli birlik ve beraberliğin toplumu bir arada tutan öz olduğu, millet olma şuuru, bu temaların dünü, bugünü ve gelecek açısından önemine vurgu yapılan bildiriler İLESAM tarafından kitaplaştırılarak katılımcılara dağıtıldı.

Milli birlik ve beraberlik konusunda katkı sağlayan, çalışmalarıyla Türk ve İslam âlemini bir ve beraber yapan isimlere “Milli Birlik ve Beraberlik Madalyaları” takdim edildi.

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM)

İlim ve edebiyat alanında faaliyet gösteren ilk ve (3500 civarında üyesiyle) en büyük meslek birliği olan İLESAM alanında adında "Türkiye" ibaresi bulundurma hakkına sahip tek birlik.

İLESAM ilim ve edebiyat eseri sahiplerinin mali ve manevi haklarını koruyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan Kuzey Makedonya’da “Özel Eğitim Seminerleri”

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Uluslararası Balkan Üniversitesi (İBU) ve Üsküp Sağlık Ocağı iş birliğinde “Kuzey Makedonya’da Özel Eğitim Seminerleri"nin açılış programı düzenlendi. Uluslararası Balkan Üniversitesi konferans salonunda yapılan seminerin açılışına TİKA...