Haberler

22 Nisan 2019

23 Nisan dolayısıyla TİKA Azerbaycanlı Çocuklara 30 bin Kitap Hediye Etti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, Azerbaycan ve Türkiye’nin çocuk kitabı yazarları ile Azerbaycanlı çocukları farklı kültürel etkinliklerde bir araya getirmek, çocukların kitap okuma alışkanlıklarını arttırmak amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından gerçekleştirilen “Kitabın Işığın Olsun” projesi kapsamında Azerbaycanlı öğrencilere 30 bin kitap dağıtıldı.

İki kardeş ülke arasındaki ortak kültürel değerlerin yaşatılması, ortak tarihi şahsiyetlerimizin çocuklara tanıtılması, okul çağındaki çocukların erdemli kişiler olarak yetişmelerine destek amacıyla gerçekleştirilen “Kitabın Işığın Olsun” konulu proje çerçevesinde Bakü’de bir dizi etkinlik düzenlendi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı F. Köçerli Çocuk Kütüphanesi, Gençliğe Yardım Vakfı ortaklığında geliştirilen proje kapsamında, Reşid Behbudov Tiyatrosu’nda, Azerbaycan ve Türkiye’den davet edilen çocuk kitabı yazarları ve çocukların katılımıyla bir etkinlik düzenlendi.

Açılış konuşmasında TİKA Koordinatörü Teoman Tiryaki, çocukların kitaba olan sevgisini arttırmak amacıyla yapılan etkinliğin geleneksel hale dönüştürülmesi ve etkinliğin bundan sonra ki yıllarda da devam etmesi ümit ettiklerini ifade etti.

Azerbaycan ve Türkiye’den Çocuk Kitabı Yazarları ile Çocuklar TİKA’nın Düzenlediği Etkinliklerde Bir Araya Geldi

Etkinlik, Bakü okullarından öğrencilerin şiir, şarkı ve tiyatro gösterileriyle devam etti. Bakü’nün Mehdiabad kasabasının 4 Sayılı Ortaokulu’ndan bir öğrencinin içtenlikle seslendirdiği İstiklal Marşı, düzenlenen etkinliğe renk kattı.

Etkinliğin sonunda, katılımcı öğrencilere kitaplar hediye edildi.

Proje kapsamında ayrıca, 149 Sayılı Ağdam Göçmen Okulu’nda ve TDV Bakü Türk Lisesi’nde kitap dağıtım törenleri düzenlendi.

Faaliyetler kapsamında, Türk yazarlar Yavuz Bahadıroğlu ve Bestami Yazgan ile Azerbaycanlı yazar Aziz Sultanov’un kaleme aldığı; “Kim Demiş Fedakarlık Zor Diye”, “Var mı Arkadaşlık Gibisi”, “Dayanışma En Büyük Güçtür”, “Çalışkanlık İçeri, Tembellik Dışarı”, “Dürüst Ol Ki Mutlu Olasın”, “Kalbini Kaybeden Adam”, “Mutluluğun Formülü”, “Kutlu Peygamberim”, “Bakü’deki Son Osmanlı” ile “Karınca Çocuk” isimli eserlerin Azerbaycan Türkçesine uyarlanmış halinin her birinden üçer bin adet olmak üzere toplam 30.000 kitap basılarak Azerbaycanlı çocuklara dağıtıldı.

Sonraki Haber

TİKA Afganistan'daki Caminin Sergi Salonunu Restore Etti

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın batısında bulunan Herat vilayetindeki tarihi Ulu Cami'nin sergi salonunu restore etti. Yazma eserler ve hat tablolarının teşhir edilebilmesi amacıyla restore edilen salon, müze olarak kullanılabilmesi için gereken tefriş yapıldıktan...