Haberler

07 Ağustos 2019

21. Uluslararası Seydikemer Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Türkmen Kültür Şöleni

Her yıl Muğla/Seydikemer/ Boğalar Mesire alanında gerçekleştirilen ve bu yıl 21. si düzenlenen Seydikemer Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Türkmen Kültür Şöleni 2-3 Ağustos’ta Türk dünyasını bir araya getirdi.

Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği organizasyonunda gerçekleştirilen şölene Kosova’nın en eski Türk Derneği olan 12-15 yaş arasında değişen öğrencilerden müteşekkil Gerçek Derneği Folklor Ekibi TİKA desteğiyle katılım sağladı.

Her yıl farklı bir tema ile gerçekleştirilen organizasyonun bu yılki teması ‘’Türk Dünyasında Birlik’’. Kosova’dan, Kırım’a, Azerbaycan’dan, Kerkük’e, Doğu Türkistan’dan Nogaylara bir çok ülke ve topluluğun temsil edildiği şölende birbirinden renkli anlar yaşandı.

Mehteran eşliğinde Türk Bayrağı ve 24 Oğuz Boyu bayraklarının göndere çekilmesi ve Oğuz Ata duasıyla başlayan şölende, Selçuklu okçuları talim ve gösteriler yaptı. Yörük kıyafetleri, yörük sokak oyunları, yörük müzesi, yörük göçü, gelin alma, yörük hayatı fotoğraf sergisi, ıstarda kilim ve çul dokuma, demir döğme, golan dokuma, keçe yapımı, desti yapımı, tengerek eğirme ve halaç bükümü, derici, bıçakçı, kalaycı, çarıkcı, meslekleri de canlandırıldı. Bu yıl daha farklı konseptlerle zenginleştirilen şölende jandarmalar; dağların doğal jandarması yörüklerle zeybek oynadı.

BEŞKAZA

Bölgenin en büyük ilçesi olan Fethiye, Osmanlı’nın son döneminde beş ayrı bölgeye yerleştirilen kadılar tarafından idare edildiği için bu yörenin halk arasındaki ismi Beşkadı anlamında “BEŞKAZA” idi.

Sonraki Haber

Savaş Muhabirleri Sertifikalarını Aldı

Savaş, afet ve olağanüstü hallerde görev yapacak uluslararası operasyonel muhabirlerin yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen "15. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi" programının sertifika töreni düzenlendi. TİKA Konferans Salonu'nda düzenlenen törene katılan kursiyerlere, uluslararası geçerliliğe sahip sertifikaları verildi. Katılımcılar,...