Haberler

12 Ekim 2021

12.Uluslararası Dergi Günleri TİKA’nın Desteği ile İstanbul’da Gerçekleştirildi

Bu yıl 12.si düzenlenen Uluslararası Dergi Günleri Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteği ile Dünya Dergiler Birliği (DERGİBİR) tarafından İstanbul’da gerçekleştirildi.

Gazeteci, eğitmen ve yazar Asım Gültekin anısına düzenlenen “12. Uluslararası Dergi Günleri” 29 Eylül-3 Ekim tarihlerinde tarihi Sirkeci Garı’nda gerçekleştirildi. DERGİBİR kurucu başkanı ve dergi fuarlarının da öncüsü olan Asım Gültekin için ayrılan alanda Gültekin’e ait eserler, ona özel yayımlanan dergiler, kitaplar ve fotoğraflar sergilendi.

Yurt içinde ve yurt dışında yayımlanan yüzlerce derginin katıldığı fuar, çeşitli etkinlik ve söyleşilere de ev sahipliği yaptı. Fuar ziyaretçileri Osmanlıca hızlı okuma yazma kursu, dergi atölyeleri, konserler, paneller, yazar söyleşileri ve çizim atölyeleri gibi 5 gün boyunca düzenlenen 97 farklı etkinlikle bir araya geldi.

Dünya Karikatüristler Birliği (UWC) mensubu onlarca karikatürün çizmiş olduğu karikatürler de ilk defa fuar kapsamında sergilendi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı Abdullah Eren ile İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz da fuarı ziyaret edenler arasındaydı.

Sonraki Haber

"Türk Dünyasında Eğitim, Bilim ve Teknoloji Alanındaki Etkileşim ve İşbirliği Sempozyumu" TİKA’nın Desteğiyle Semerkant'ta Gerçekleştirildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), T.C. Taşkent Büyükelçiliği, İstanbul Üniversitesi ve Semerkant Devlet Üniversitesi iş birliği ile 22-23 Eylül 2021 tarihlerinde Semerkant’taki Uluğ Bey Medresesi avlusunda “Türk Dünyasında Eğitim, Bilim ve Teknoloji Alanındaki...