Haberler

12 Haziran 2013

Zambiyalı Turizm Eğitmenlerinin Eğitim ve Staj Programı Tamamlandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Antalya Muratpaşa Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi işbirliğiyle Zambiyalı 10 Turizm eğitmeni için Antalya’da düzenlenen eğitim ve staj programı tamamlandı.

TİKA’nın katkılarıyla, Zambiya’da turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi ve Türkiye’nin bu alandaki tecrübelerinin aktarılmasını hedefleyen proje çalışmaları devam ediyor.

Zambiya’da turizm ve ağırlama sektöründe çalışacak nitelikli eleman eksikliğinin giderilmesine, turizm eğitimi veren okulların kalitesinin yükseltilmesine ve bu okullarda eğitim verecek elemanların yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen turizm eğitimcilerine yönelik teorik ve pratik eğitimler verildi.

Program kapsamında eğitmenlere 1 ay boyunca servis, mutfak, ön büro ve kat hizmetleri gibi konularda, hem Meslek Lisesi atölyesinde eğitim alma hem de 5 yıldızlı bir otelde incelemelerde bulunma imkânı sağlandı. Turizm Eğitmenleri için ayrıca Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Antalya Üniversitesi Turizm Fakültesi ve bazı seyahat acentelerine ziyaretler düzenlendi.

Türkiye’nin önemli turizm şehri Antalya’da gerçekleştirilen turizm eğitim ve staj programından duydukları memnuniyeti dile getiren Zambiyalı heyet Türkiye ile Zambiya arasındaki işbirliğinin devam etmesi ve geliştirilmesini arzusunda bulundu.

Programın sona ermesinin ardından düzenlenen törenle katılımcılara sertifikaları Muratpaşa Kaymakamı Sayın Fatih Kocabaş tarafından verildi.

Sonraki Haber

TİKA'dan Azerbaycan Merkez Bankası Heyetine Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Azerbaycan Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın personeline yönelik olarak 2011 yılından bu yana eğitim tecrübe paylaşımı programları düzenleniyor. Bu kapsamda 2013 yılı içerisinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla toplam...