Haberler

04 Aralık 2014

Yenilenen Bakü Türk Anadolu Lisesi Bir Milletin İki Milli Şairini Anarak Hizmete Girdi

Kültürel yozlaşmaya karşı, ortak değerlerimizi yaşatıp temsil eden şahsiyetleri daha iyi anlamak ve anlatmak konusunda gençlerin teşvik edilebilmesi amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı ve Avrasya Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü İctimai Birliği işbirliğinde hayata geçirilen Her Mevsim Bir Işık projesinin 3. aşamasına geçildi.

TİKA, Azerbaycan’da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede TİKA Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı ve Avrasya Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü İctimai Birliği işbirliğinde hayata geçirilen Her Mevsim Bir Işık projesinin 3. aşamasına geçildi. Proje kapsamında ortaokulların 7-8-9. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ödüllü kompozisyon yarışmaları 1. aşamada Ali Bey Hüseyinzade, 2. aşamada Ahmet Cevad ve 3. aşamada Mehmet Akif Ersoy’u konu alıyor.

Azerbaycan’ın milli şairi, Türkiye’de Çırpınırdı Karadeniz adlı eseriyle bilinen Ahmet Cevad Azerbaycan’ın değişik şehir ve bölgelerinin ortaokullarından 800’den fazla öğrencinin katıldığı yarışma vesilesiyle bir kez daha hafızalara nakşedilirken; ödüller TİKA tarafından yenilenen Bakü Türk Anadolu Lisesi’nde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Milletvekili ve eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş, Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Ganira Paşayeva, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, Türkiye Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun ve diğer davetlilerin katılımı ile takdim edildi. Bir Milletin İki Milli Şairi başlığıyla düzenlenen ödül töreninde, projenin üçüncü aşaması olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’u konu alan kompozisyon yarışmasının başladığı da ilan edildi.

Tören’de açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Yumuşak başlı isem sanma ki uysal koyunum, kopmaya gelir amma çekmeye gelmez boynum” diyen Mehmet Akif ile “Zulme karşı isyankaram, ezilsem de susmaram” diyen Ahmet Cevad’ın tabii ki bir milletin iki milli şairi olduklarının tartışmasız olduğunu ifade etti. Bakü Türk Anadolu Lisesi’nin yenilenen ve kapasitesi geliştirilen yeni haliyle, iki ülkede yaşayan bu milletin birliği adına önemli bir görev üstelendiğini ve okulun gelişimine katkıda bulunan TİKA’ya teşekkür ettiğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’de kullanılmaya başlanan akıllı tahtaların 2. Nesil versiyonunun ilk defa Bakü Türk Anadolu Lisesi’nde kullanılacağını da belirtti. Yapılan konuşmaların ardından tören sona erdi.

Sonraki Haber

Karadağ'ın Plav Şehrinde Engelliler Oyun Parkı Hizmete Açıldı

  Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Karadağ’ın güney doğusunda yer alan Plav şehrindeki LİPA Engelliler Merkezi’nde yaptırılan Engelliler Oyun Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Plav Belediyesince 2011 yılında hizmete açılan ve bölgede engellilere...