Haberler

02 Nisan 2013

Yemenli Hastaların Tedavilerine Devam Ediliyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde 22 Yemenli hasta tedavi edilmek üzere Türkiye’ye getirildi. Yemenli hastaların tedavilerine Ankara’da dört farklı hastanede devam ediliyor.
 
Yemen’de çatışmalara sahne olan halk ayaklanmalarında yaralanan ve hastalanan Yemenli hastalar TİKA ve Sağlık Bakanlığı’nın işbirliğiyle, 29 Mart Cuma günü Türkiye’ye getirildi. Yemenli 21 hasta ve 10 refakatçiden oluşan toplam 31 kişi Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan ambulanslarla alındı.

Yemenli hastaların tedavilerine, Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Ankara Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde devam ediliyor. Hastaların tedavileri ise üç hafta sürecek.

Sonraki Haber

Türkmenistan'daki Sahabe Türbeleri Restore Edilecek

Türkmenistan’ın Merv şehrinde bulunan Al Hakam Gifari ve Bureyda Al Aslami sahabelerinin türbeleri Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından restore edilecek. TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve beraberindeki heyetin 19-22 Temmuz 2012 tarihleri arasındaki Türkmenistan...