Haberler

27 Haziran 2013

Yemen'de Milli Diyalog Konferansı Çalışmalarına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yemen’de Arap Baharından sonra başlayan Milli Diyalog Konferansı çalışmalarına destek vermeye devam ediyor.

Yemen’in yeniden yapılanma sürecinde önemli bir yeri olan Milli Diyalog Konferansı çalışmalarına destek olmak adına TİKA’nın katkılarıyla, Türkiye’den Prof. Dr. Refik Korkusuz ve Yard. Doç. Dr. Ali Emrah Bozbayındır’dan oluşan heyet Yemen’e gitti.

Heyet ilk olarak İnsan Hakları Bakanı Hurriye Meşhur Başkanlığında, Bakanlıkta üst düzey bürokratların katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Toplantıda Bakanlık ve Milli Diyalog Konferansının bazı üyelerinin Türkiye’ye bir çalışma ziyaretinde bulunmaları kararlaştırıldı. Daha sonra Birleşmiş Milletler gözetiminde sürdürülmekte olan Milli Diyalog Konferansın her iki salonunda sunumlar yapıldı. Yemen tarafına Türkiye’nin tarihsel süreç içinde hukuk sistemi ve özelde insan hakları hakkında ayrıntılı bilgi sunuldu.

Heyet, genel olarak İnsan Hakları konusunda Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Bildirgesinin yapılan Yeni Anayasada olduğu gibi yer alırsa problemin hukuksal boyutunun tamamlanacağını geriye uygulamadaki keyfiyetin kalacağını ifade etti.

Yemen tarafı Yeni Yemen’i oluşturmak için Türkiye’den birçok alanda olduğu gibi özellikle Yeni Anayasayı tamamlama konusunda da Türkiye tecrübesinden istifade etmeleri gerektiğini ifade etti.

Sonraki Haber

Gazze'de TİKA Tarafından Başlatılan İrade Projesi Savaş Mağdurlarını Hayata Bağladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Gazze’de başlatılan İrade Projesi, Gazzeli savaş mağdurlarını hayata bağlamaya devam ediyor. Türkiye’nin dünyadaki eli TİKA’nın hayata geçirdiği İrade Projesi kapsamında, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği...