Haberler

15 Ağustos 2013

Yemen Sınav Teknolojisine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Yemen’de yapılmakta olan Orta ve Yüksek Öğretim Sınavları ile ilgili olarak Yemen Eğitim Bakanlığı’na Sınav Teknoloji Altyapısı ve Uzman Yetiştirilmesi konularında destek verecek.

TİKA, ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğinde Yemen’de yapılmakta olan Orta ve Yüksek Öğretim Sınavları ile ilgili olarak Yemen Eğitim Bakanlığı’na Sınav Teknoloji Altyapısının Geliştirilmesi ve Uzman Yetiştirilmesi konusunda destek sağlayacak.
ÖSYM Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ercan ÖZTEMEL, ÖSYM Bilgi Güvenliği Dairesi Başkanı Yrd. Doç. Halil YEŞİLÇİMEN ve Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanı Dr. Nurcan ATEŞOK DEVECİ’nin Yemen’e yapmış olduğu çalışma ziyaretinin ardından, Yemen Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Abdullah El-Hamidi başkanlığındaki 6 kişilik heyet Türkiye’yi ziyaret etti.

Heyet, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Orhan Erdem, ÖSYM Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Demir ve Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Sayın Mustafa Koç ‘u makamlarında ziyaret etti. Yemen heyeti gerçekleştirdiği söz konusu ziyaretlerde ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı sınav merkezlerinde Türkiye’nin sınav faaliyetleri ve sınav teknolojisi altyapısı konusunda bilgiler aldı. Ayrıca heyete, Türkiye’nin en önemli eğitim projelerinden Fatih Projesi ile ilgili olarak Ankara’da hizmet veren bir Anadolu lisesinde projede görevli uzmanlar tarafından akıllı tahtalar ve öğrencilere dağıtılan tablet bilgisayarların ders ortamında nasıl kullanıldığına dair bilgiler verildi.

TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er tarafından da kabul edilen heyete ziyaret sırasında TİKA’nın Yemen’deki diğer faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı sınav merkezlerinde Yemenli uzmanların eğitim görmesi konusunda mutabakata varılan görüşmelerde, Yemen’de yapılmakta olan sınavların daha hızlı değerlendirilmesi ve güvenilir sonuçlar vermesi amacıyla sınav teknolojisinin geliştirilmesi konusunda da işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

Sonraki Haber

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Yetimhaneye Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kongo Demokratik Cumhuriyeti başkenti Kinşasa’da bulunan Busired yetimhanesine ekipman desteğinde bulunuldu. 1996-1997 ve 1998-2003 yılları arasında yaklaşık 5 milyon kişinin ölmesine, yüzbinlerce insanın da komşu ülke ve bölgelere...