Haberler

25 Kasım 2013

Yemen Radyo ve Televizyon Genel Müdürlüğü Heyeti'nin Çalışma Ziyaretine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla Ankara’ya gelen Yemen Radyo Televizyon Genel Müdürü Eskandar Mohammed Al-Asbahı ve beraberindeki heyet TRT’yi ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulundu.

Yemen Radyo Televizyon Genel Müdürü Eskandar Mohammed Al-Asbahı ve beraberindeki heyet ziyarette TRT’nin faaliyetleri hakkında bilgi alarak TRT Haber Kanalının yeni düzenlenen stüdyosunu gezdi.

TRT Genel Müdürü Şahin’in, onuruna verdiği öğle yemeğine katılan Yemen RTV Genel Müdürü Al-Asbahı yaptığı açıklamada birçok alanda TRT ile işbirliği yapmak istediklerini dile getirdi. TRT’nin tecrübesine ve teknolojisine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Yemen RTV Genel Müdürü Al-Asbahı, TRT Arabia Kanalı’nın Yemen’de çok büyük ilgi gördüğünü belirterek, özellikle Belgesel programlarının ve diğer kanallarda yayınlanan Türk dizilerinin ülkede yakından takip edildiğini söyledi.

TRT’nin faaliyetleri hakkında heyete bilgi veren TRT Genel Müdürü Şahin, işbirliğine açık olduklarını her konuda dost ve kardeş ülke Yemen’e destek verebileceklerini kaydetti. Öğle yemeğinin ardından Anıtkabir’i gezen heyet, İstanbul’da bulunan TRT Arabıa Kanalını ve bazı özel TV-Radyo kurumlarını ziyaret ederek Türkiye’den ayrıldı.

Sonraki Haber

Afganistan'da Kız Lisesi'ne Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Afganistan’da Cevizcan vilayetinin merkezi Şibirgan şehrindeki Şehit Abdul Hakim Kahraman Kız Lisesi’ne malzeme desteğinde bulundu. TİKA Afganistan’da eğitimin desteklenmesine yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Afganistan’da Cevizcan vilayetinin merkezi...