Haberler

29 Aralık 2018

Yemen’deki Sahra Hastanesi 1 Milyon Kişiye Umut Oldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Yemen’de kurulan Ağır İklim Tipi Türk Sahra Hastanesi ülkenin büyük şehirlerinden olan Taiz ve yakınlarındaki 1 milyon 200 bin kişiye sağlık hizmetinde bulunmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından Yemen’e temin edilen sahra hastanesi malzemeleri ‘Umudu ol’ yardım gemisi ile Türk Kızılay’ı tarafından teslimatları gerçekleştirilerek kurulacağı alan dahil olmak üzere tüm kurulumu TİKA tarafından gerçekleştirilmişti.

T.C. Sağlık Bakanlığı, TİKA ve Türk Kızılay’ının yardımlarıyla Yemen’de hizmete giren ve hastaların tedavilerine başlanması ile ilk teşhisin konulması konusunda önemli bir yere sahip olan hastane, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda 2018 Mayıs’ta El Halife Hastanesine dahil edildi.

Yemen’deki iç savaşın başlamasının ardından Türkiye’nin yardımlarıyla kurulan ve sonradan Taiz şehri yakınlarındaki Etturbe kentindeki El Halife Hastanesinin bünyesine katılan Sahra Hastanesinin faaliyetleri devam ediyor.

El Halife Hastanesi Başhekimi Abdurrahman Salih, yaptığı açıklamada, kısıtlı imkanlara rağmen 1 milyon 200 bin kişiye sağlık hizmetleri verdiklerini söyledi. Hastanenin kurulmasına vesile olan Türkiye’nin Yemen’e desteklerini sürdürmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Salih, “Günlük olarak birçok insana hizmetlerimizi sunmaktayız. Gerek il sağlık müdürlüğü gerekse de mülki amirlik olarak Türk hükümetine yapmış olduğu yardımlar için çok teşekkür ederiz” dedi.

Sonraki Haber

TİKA’dan Kırgızistan’da Engelli Çocuklara Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan'da Balneoloji ve Restoratif Tedavi Araştırma Enstitüsü’nün Engelli Çocukların Rehabilitasyon Bölümüne tadilat ve donanım desteği sağladı. Kırgızistan'ın Çüy ilçesi Varansofka köyünde bulunan ve ülke geneline hizmet veren Enstitüde,...