Haberler

25 Ekim 2017

Yemen’de İç Savaş Mağdurlarına TİKA’dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iç savaşın yoğun olarak yaşandığı Yemen’de 100 adet tekerlekli sandalye ile savaş gazilerine destek oldu.

Yemen’de yaklaşık üç yıldır devam eden iç savaş nedeni ile ülkedeki insani dram gittikçe derinleşiyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin 26 Mart 2015'te Yemen'e başlattığı askeri operasyondan bu yana geçen 900 günlük sürede, 10 bin kişi hayatını kaybederken 35 bin kişi yaralandı ve 3 milyon sivil göç etmek zorunda kaldı. Uluslararası yoğun diplomasi trafiğine rağmen kriz henüz çözüme kavuşturulamadı.

TİKA, iç savaşın yoğun olarak yaşandığı Yemen’de 100 adet tekerlekli sandalye ile savaş gazilerine destek oldu. Aynı zamanda Türkiye’den “Umudu Ol Projesi” kapsamında yardım gemisi ile Yemen’e gönderilen 2.000 gıda kolisi de aynı programda gazi ve şehit ailelerine dağıtıldı.

Yemen’in geçici başkenti ilan edilen Aden ilinin Mansura ilçesindeki Tahrir Meydanı'nda gerçekleşen dağıtım törenine Aden Valil Yardımcısı Alevi En-Nevbe, TİKA ve Kızılay yetkilileri katıldı. Aden Vali Yardımcısı Alevi En-Nevbe, TİKA ve Türk Kızılayı'na Yemen'de sarf ettikleri çabalardan dolayı gazi ve şehit aileleri adına teşekkür etti.

TİKA Sana Koordinatörü Abdullah Sarı ise yaptığı açıklamada, ülkedeki çatışmalar yüzünden Aden’deki savaş gazilerine 100 adet tekerlekli sandalye ve yine gazi ve şehit ailelerine 2.000 gıda kolisi dağıttıklarını söyledi. Sarı, bu çalışmaların, Türk halkı ve hükümetinin Yemenli kardeşlerinin sıkıntılarını azaltmak için verdiği destek kapsamında yapıldığını belirtti. 

Sonraki Haber

TİKA’dan Ürdün Gençlik Bakanlığı’na Destek

Ürdün Gençlik Bakanlığı’na bağlı Amman Gençlik Merkezi’nin eğitim salonu ve ibadethanesinin tadilat ve donanımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirildi. TİKA, Ürdün’de gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Ürdün’de farklı...