Haberler

25 Aralık 2017

Vietnam İstatistik Ofisi Yetkililerine Tarım İstatistiği Eğitimi Düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) organizasyonunda, Vietnam İstatistik Kurumu yetkililerine TÜİK uzmanları tarafından tarım istatistikleri eğitimi düzenlendi.

2016 yılında Vietnam ve Türkiye arasında başlatılan işbirliği programı kapsamında; Vietnam İstatistik Kurumu ile Türkiye İstatistik Kurumu arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı programları organize edildi.

TİKA organizasyonunda gerçekleştirilen eğitim programlarının üçüncüsü Ankara’da düzenlendi. Vietnam İstatistik Kurumu’ndan Başkan Yardımcısı Do Thi Thu Ha başkanlığındaki 5 kişilik heyet TÜİK uzmanlarının verdiği tarım istatistikleri eğitimine katılım sağladı.

2016 yılında TÜİK ve Vietnam İstatistik Ofisi arasındaki işbirliğine dayanarak başlatılan ve TİKA tarafından organize edilen eğitim programları, tecrübe ve bilgi paylaşımı açısından faydalı bulundu.

Vietnam İstatistik Ofisi yetkilileri, TÜİK ve TİKA ile ortak projelerde yer alma isteğini ve işbirliğine açık olduklarını belirtti.  

Sonraki Haber

TİKA’dan Oş Yetimhanesine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan'ın güneyinde yer alan Oş şehrindeki Sosyal Adaptasyon Merkezine oyuncak, oyun parkı, mutfak ekipmanı ve çeşitli mobilya desteğinde bulundu.   TİKA Bişkek Program Koordinatörü Ali Muslu ve beraberindeki...