Haberler

29 Mart 2013

Vientian'daki Mittaphab Hastanesine Tıbbi Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı teknik koordinasyonundan sorumlu olduğu En Az Gelişmiş Ülkelere yönelik yürüttüğü faaliyetler kapsamında, Laos Demokratik Halk Cumhuriyeti Başkenti Vientian’da bulunan Mittaphab Hastanesine tıbbi malzeme desteği sağladı.

En Az Gelişmiş Ülkeler arasında bulunan Laos’ta, temel sağlık bakımı ve sağlık sistemlerinin geliştirilmesine yönelik yürütülen projeler kapsamında Vientian’daki Mittaphab Hastanesi Kardiyoloji Bölümüne TİKA tarafından görüntüleme ve tanı cihazlarından oluşan ekipman desteği sağlandı.

Tıbbi ekipmanlar, Laos Sağlık Bakanı Dr. Eksavang Vongvichit, bakanlığın üst düzey yetkilileri, Türkiye Cumhuriyeti’nin Laos’a akredite Bangkok Büyükelçisi Osman Bülent Tulun, Birleşmiş Milletler  Güvenlik Konseyi adaylığımızla ilgili olarak temaslarda bulunmak üzere ülkeyi ziyaret eden T.C Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Büyükelçi Birnur Fertekligil’in katıldığı törenle hastane yetkililerine teslim edildi.

Laos Sağlık Bakanı Vongvichit törende yaptığı konuşmada, Türkiye tarafından Laos’a ilk defa yapılan teknik destekten dolayı memnuniyetini dile getirdi. Bundan sonra işbirliğinin artarak devam etmesi umudunda olduklarını belirten Vongvichit, hastane yetkilileri ekipmanların Kardiyoloji Bölümüne kapasite anlamında önemli katkıda bulunduğunu ve kardiyovasküler hastalıklarla mücadelede daha verimli ve etkili olabileceğini kaydetti.

T.C Bangkok Büyükelçisi Tulun ise TİKA’nın Laos’a sağladığı bu desteğin Türkiye’nin Laos Halkına sağladığı bir destek olduğunu ve Türkiye’nin sağlık alanında Laos’a yönelik projeler geliştirmeye devam edeceğini vurguladı. T.C Bangkok Büyükelçisi Tulu ayrıca, Laos Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin TİKA’nın faaliyet gösterdiği ülkeler arasına dâhil olmasının iki ülke arasındaki ilişkilere olumlu katkıda bulunacağını söyledi.

Basın tarafından ilgiyle takip edilen tören, T.C Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fertekligil, T.C Bangkok Büyükelçisi Tulun ve TİKA uzmanlarına hediye takdim edilmesiyle sona erdi.

TİKA uzmanları, Laos makamları ile ayrıca bir araya gelerek yeni projeler konusunda çalışmalar yaptı. Laos Sağlık Bakanlığı yetkilileri, doktor ve idarecilerden oluşan 10 kişilik bir ekibe Türkiye’de meslek içi eğitim verilmesi ve 4 adet tıbbi ekipman bağışında bulunulması konusundaki taleplerini TİKA uzmanlarına ilettiler.

Sonraki Haber

Yemenli Hastaların Tedavilerine Devam Ediliyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde 22 Yemenli hasta tedavi edilmek üzere Türkiye’ye getirildi. Yemenli hastaların tedavilerine Ankara’da dört farklı hastanede devam ediliyor.   Yemen’de çatışmalara sahne olan halk ayaklanmalarında yaralanan ve hastalanan...