Haberler

03 Mayıs 2013

Üsküp Türk El Sanatları Kursları Başladı

Üsküp Türk El Sanatları Kursları Başladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Üsküp Köprü Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen Türk El Sanatları Kursları Üsküp’te Köprü Derneği’nde düzenlenen resmi açılış töreniyle başladı.

Çok sayıda vatandaşın meslek sahibi olmasına katkı sağladığı için halk üniversitesi olarak nitelendirilen Türk El Sanatları Kursu’nun açılış törenine, Çayır Belediye Başkan Vekili Doç. Dr. Süleyman Bakı, Köprü Derneği Başkanı Hüsrev Emin, TİKA yetkilileri, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları ve kursiyerler katıldı.

Ebru sanatı, takı tasarımı, ahşap boyama ve kurdele nakış alanlarında eğitimlerin verildiği kurslar, her yaş gurubundan ve etnik çevreden yoğun ilgi gördü.

Proje kapsamında gerçekleştirilen program, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Türk el sanatlarını tanıtmayı ve uzun vadede Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Topluluklarında sanatseverlerle yeni ilişkiler oluşturmayı amaçlıyor. Ayrıca söz konusu projeyle ekonomik durumu elverişsiz fakat sanata ilgi duyan insanlara yardımcı olmak ve bu surette aile işletmelerine ekonomik katkı sağlamak hedefleniyor.

Bu kapsamda düzenlenen Türk El Sanatları Kursları 1 yıl sürecek. Yoğun ilgi dolayısıyla, ilk etapta yaşları 20 ile 30 arasında değişen 100 kursiyere, KOMEK kurslarından eğitim almış Makedonyalı Eğitmenler tarafından dört dalda kurslar verilecek. Kursları başarıyla bitiren kursiyerler ise sertifikalarını alacak.

Sonraki Haber

TİKA'nın Afganistan'daki Eğitim Projeleri Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Afganistan’da gerçekleştirdiği eğitim projeleri ve işbirlikleriyle Afganistan’daki kurum ve kuruluşların personel kapasitesinin artırılmasına büyük katkı sağlıyor. TİKA beş kıtada, farklı gelişmişlik düzeyindeki ülkelerin kalkınma hedeflerini ve ihtiyaçlarını göz önüne...