Haberler

28 Nisan 2018

Ürdün 1. Uluslararası Tarım Forumu TİKA'nın Katkılarıyla Düzenlendi

Ürdün 1. Uluslararası Tarım Forumu 25-26 Nisan 2018 tarihlerinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) katkılarıyla Ölüdeniz’de gerçekleştirildi.

Kral II. Abdullah himayesinde gerçekleştirilen, Prens El Hasan Bin Talal tarafından açılışı yapılan sempozyuma, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş ve 60 ülkeden üst düzey yetkili katıldı.

Prens Hasan, iki gün süren konferansta, Arap dünyasında insan kaynaklarını kullanarak öncelikleri belirleme ve ayrımcılığa uğramadan tüm yönleriyle insan güvenliğini sağlamak için harekete geçme çağrısında bulundu. Kalkınma politikalarının, gıda güvenliği ve sosyal koruma arasındaki ilişkiyi geliştirmek yönünde geliştirilmesi gerektiğini vurguladı ve Arap ülkeleri arasında bölgesel işbirliğini güçlendirmek adına, biyolojik çeşitliliğin korunmasını, gıda güvenliğinin artırmasını ve kendi kendine yeterliliğini sağlanması da dahil olmak üzere politikalar benimsemesini istedi. Prens Hassan bin Talal, Arap dünyasında tarımın ve tarım alanlarının artmasının öneminin altını çizerek, böyle devam ederse 2030 yılında gıda açığının iki katına çıkacağını belirtti.

Tarımsal Kalkınma Arap Örgütü Genel Müdürü Sayın Prof. İbrahim Al Dukhairi, organizasyonun amacı tarımsal kalkınma ve Arap gıda güvenliği seviyesinin yükseltilesi olduğunu söyledi.

Yakın Doğu ve Kuzey Afrika Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Genel Müdür Yardımcısı ve Bölgesel Temsilcisi Sayın Abilsalam Wild Ahmad, yüksek ekonomik ve sosyal getirilere sahip olan ve istihdam ve ihracat fırsatlarını artıran yüksek değere sahip ürünlere yatırım yapmak için büyük fırsatlar olduğuna işaret etti.

Tarım Bakanı Khalid Hniafat, Ürdün Vadisi’nin iklim şartlarının yüksek kalitede ürün için yeterli olduğunu söyledi. Forumun gıda güvenliğinin artırılmasına, açlıkla mücadele edilmesine ve tarımın kamu politikasında önceliklendirilmesine yönelik bölgesel ve uluslararası çabaları tamamladığını ifade etti.

Ürdün 1. Uluslararası Tarım Forumu’nun kapanış töreninde sempozyuma TİKA’nın katkılarından dolayı TİKA Amman Program Koordinatörü Esin Acar Ergin’e plaket verildi.

Sonraki Haber

TİKA’dan Özbek Kursiyerlere Sertifika Töreni

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Özbekistan Devlet Vergi Komitesi ile Özbekistan İstihdam ve Çalışma İlişkileri Bakanlığından iki heyete verilen eğitim programına katılanlara sertifikaları törenle verildi.  TİKA'da düzenlenen törende ilk olarak, Özbekistan Devlet...