Haberler

21 Eylül 2017

Ürdün’de İşsizlik Sorununa TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ürdün Mesleki Eğitim Kurumu ve Vazifeti Derneği işbirliğiyle Ürdün'de 200 öğrenciye mesleki eğitim kursları düzenlendi.

TİKA Ürdün’de gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Ürdün Mesleki Eğitim Kurumu ve Vazifeti Derneği işbirliğiyle Ürdün'de 200 öğrenciye mesleki eğitim kursları düzenlendi.

Ürdün'ün iki farklı bölgesinde; Bilgisayar Eğitimi, Elektrikli Ev Eşyası Tamiri, Ahşap Dekorasyon ve Mobilya ve Kaynakçılık olmak üzere 4 farklı alanda toplam 200 kişinin eğitim gördüğü mesleki eğitim kurslarının bitmesinin ardından bir sertifika töreni düzenlendi. Törene, Ürdün Mesleki Eğitim Kurumu Genel Müdürü Hani Khleifati, Milletvekili Mu’taz Ebu Rumman ve TİKA yetkilileri katıldı. Milletvekili Mu’taz Ebu Rumman törende yaptığı açıklamada Ürdün ile Türkiye’nin tarihi ve kültürel bağlarına dikkat çekerek, mesleki eğitim programı ile gençlere yönelik yapılan bu desteğin çok kıymetli olduğunu belirtti.

Milletvekili Mu’taz Ebu Rumman, Türkiye’ye ve Türk halkına teşekkürlerini iletti. Mesleki eğitime yönelik yatırımların aynı zamanda işsizliğin azalmasında önemli rol oynadığını belirten Ürdün Mesleki Eğitim Kurumu Genel Müdürü Hani Khleifat ise sağlanan bu desteğin iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceğine olumlu yönde katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Alanlarında başarılı olan 20 öğrenciye hediyelerin takdim edildiği söz konusu proje ile örgün eğitime katılma imkanı bulamayan gençlerin mesleki yeterliliklerinin arttırılması ve meslek sahibi olmaları hedefleniyor.  

Sonraki Haber

TİKA'dan Meksika'daki Depremzedelere Yardım Eli

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), iki gün önce Meksika'da meydana gelen depremin ardından bölgedeki ihtiyaç sahiplerine yardım kolileri ulaştırdı. TİKA Meksika'da meydana gelen depremin ardından bölgedeki ihtiyaç sahiplerine yardım kolilerini ulaştırdı. Hükümete bağlı...