Haberler

14 Mart 2019

Uluslararası Türk Dünyası Multipl Skleroz (MS) Kongresi’ne Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Tıp Fakültesi öncülüğünde Ankara’da “Uluslararası Türk Dünyası Multipl Skleroz (MS) Kongresi” gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmaları kapsamındaki etkinliklerden biri olan Kongre; Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve KKTC ile birlikte 100’e yakını Türk Cumhuriyetleri’nden olmak üzere 300 civarında katılımcı ile gerçekleştirildi.

Türkiye’de Multipl Skleroz alanında çalışan nöroloji uzmanları ile Türk dünyasındaki Nöroloji uzmanlarını hem konuşmacı hem de katılımcı olarak bir araya getiren Kongre’de, Multipl Sklerozun tanı ve tedavi imkânları ve bu alanda yapılabilecek ortak çalışma ve araştırmaları konuşuldu. Ayrıca, Multipl Skleroz alanındaki son gelişmeler ve bunun kliniğe yansımaları tartışmaya açılarak MS hastalığının tanı ve tedavisinde güncel, akılcı, etkin ve pratik uygulamalar ile ilgili bilgi paylaşımı yapıldı.

Kongrede Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açılacak olan, Türkiye’nin ilk ve tek Multipl Skleroz (MS) Uygulama ve Araştırma Merkezi de tanıtıldı. Merkez sadece Türkiye için değil, Orta Asya, Balkan, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki hastaların tedavisi için de önemli bir tedavi ve eğitim merkezi olacağı belirtildi. 

“Yakın coğrafyamızda MS hastalarına bir tanı, tedavi ve araştırma merkezi olacağız”

Kongrede konuşan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Türkiye'de örneği olmayan farklı bir üniversite konumunda olduklarını, üniversite bünyesinde 2 bin öğretim üyesi, 10 bin de öğrenci bulunduğunu ifade ederek “Yakın gelecekte Özbekistan, Irak, Suriye gibi dost ve kardeş ülkelerden, bizden eğitim desteği veya iş birliği isteyen ülkelerle de iş birliği içinde olacağız” dedi. Sayın Erdöl konuşmasının devamında, üniversite bünyesinde “Multipl Skleroz Uygulama ve Araştırma Merkezi”ni kuracaklarını ifade ederek "Bununla ilgili gerekli adımlar atılmış durumdadır. Kısa bir zaman sonra tüm kuruluş işlemleri tamamlanmış olacak ve hizmet vermeye başlayacaktır. Bu merkezimizin, başta bugün burada bulunan Türk Cumhuriyetleri’nden gelen önemli kanaat önderleri olmak üzere, yakın coğrafyamızdaki MS hastalığı ile ilgilenen tüm bilim adamları ve hastalar için önemli bir tanı, tedavi ve araştırma merkezi olacağına inanıyoruz” dedi.

Sonraki Haber

Kültürlerin Birleştirici Gücü ve Üniversitelerin Rolü Çalıştayı Düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından "Kültürlerin Birleştirici Gücü ve Üniversitelerin Rolü" konulu çalıştay düzenlendi. Çalıştay’a, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kosova, Lübnan, Macaristan, Pakistan ve Uganda'nın da aralarında olduğu 26...