Haberler

02 Aralık 2016

Uluslararası Saraybosna Üniversitesine Gıda Analiz Laboratuvarı Kuruldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Bosna Hersek’te Uluslararası Saraybosna Üniversitesine Gıda Analiz Laboratuvarı kuruldu. 

Bosna Hersekte, 2016 yılında Mostar Cemal Bijediç Üniversitesi Bünyesindeki Bal Analiz Laboratuvarını ve Cazin Cemaluddin Çauşeviç Medresesi Fizik, Kimya, ve Biyoloji Laboratuvarlarını kuran TİKA, projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor.

Bu kapsamda Bosna Hersek genelinde önemli projelere imza atan TİKA tarafından Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde Gıda analiz Laboratuvarı kuruldu. 

Proje kapsamında Uluslararası Saraybosna Üniversitesine, ultra saf su üretimi için Direct Q5 Merck Milipore Sistemi, GO Multiscan spektrofotometre, DNA ekstraksiyon, GDO taraması ve gıda analiz kitleri desteğinde bulunuldu. Uluslararası Saraybosna Üniversitesi bünyesinde bulunan Araştırma ve Geliştirme Merkezinde faaliyet gösterecek Gıda Analiz Laboratuvarının kurulması ile araştırmaların kalitesinin arttırılması hedefleniyor.

Sonraki Haber

Bangladeş’te Morshed Alam Lisesi’ne Digital Sınıf Kuruldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Bangladeş’in Noakhali şehrinin Begümganj İlçesi Nateswar Köyü’nde bulunan Morshed Alam Lisesi’ne dijital sınıf kuruldu. TİKA, Bangladeş’e gerçekleştirdiği projelerle destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Bangladeş’te farklı sektörlerde...