Haberler

24 Mayıs 2016

Uluslararası Hacı Bayram Veli Sempozyumu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Kalem Eğitim Kültür Akademi Derneği işbirliğinde Ankara’da 25-26 Mayıs tarihlerinde “Uluslararası Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu” gerçekleştirilecek.

Kalem Eğitim Kültür Akademi Derneğinin düzenlediği TİKA’nın destek verdiği Uluslararası Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu’nda toplumlararası etkileşimin artmasını ve küreselleşmenin siyasi, ekonomik ve sosyal alanlara etkisi incelenecek.  Sempozyumda küreselleşmenin bireyler üzerindeki olumsuz etkileri ele alınarak; kişinin kültürünü unutup kimliğini kaybederek, kendisine rehberlik edecek dayanaklardan yoksun hale gelmesi, hayatı anlamlandıramaması, kendine ve topluma yabancılaşması konuları irdelenecek.

Sempozyumun konusu kültürümüze sahip çıkarak ve modern dönemin problemlerine alternatif sunmak adına Hacı Bayram-ı Veli’nin hayatını düşüncelerini, vefatı sonrası tesir halkasını, dil edebiyat yönü sempozyumun konusunu oluşturuyor.

Sempozyumun Genel Konu Başlıkları;

  • Hacı Bayram-ı Veli’nin Yaşadığı Dönem
  • Hacı Bayram-ı Veli’nin Hayatı
  • Hacı Bayram-ı Veli’nin Tarikatı ve Tesirleri
  • Hacı Bayram-ı Veli’nin Dönemindeki Ahiler ve Diğer Tarikat Temsilcileriyle Münasebetleri
  • Hacı Bayram-ı Veli’nin Tasavvufi Görüşleri
  • Hacı Bayram-ı Veli’de Dil ve Edebiyat

Sempozyum ile kültürlerin önemli yapıtaşlarından biri olan mutasavvıfların hayatını ve düşüncelerini insanlığa sunmak amaçlanıyor.

Türkiye’nin kanaat önderlerinden olan Hacı Bayram-ı Veli Ankara’nın Solfasol Mahallesi’nde 14. yüzyılın ilk yarısında dünyaya geldi. 

Sonraki Haber

Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi Ankara’da Açılıyor

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde  “Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi” “Afrika Günü” olan 25 Mayıs tarihinde Ankara’da açılıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Doğu ve Batı Afrika’ya...