Haberler

29 Aralık 2017

Uluslararası Balkan Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesine Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 2012-2013 Eğitim Yılında Şanghay Kriterlerine Göre Makedonya’nın en başarılı üniversitesi seçilen Uluslararası Balkan Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesine üç boyutlu yazıcı desteğinde bulunuldu.

Makedonya’da eğitim alanında önemli projelere imza atan TİKA,  2012-2013 eğitim yılında Şanghay kriterlerine göre Makedonya’nın en başarılı üniversitesi seçilen ve 7 fakülte, 22 bölüm ile Sırbistan, Arnavutluk, Kosova, Bulgaristan, Karadağ gibi tüm Balkan ülkelerinden gelen 200 ün üstünde, öğrencileri bulunan Uluslararası Balkan Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinin kapasitesinin güçlendirilmesi çerçevesinde ülkemizden temin ettiği üç boyutlu yazıcıları düzenlenen törenle üniversite yetkililerine teslim etti.

Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu, TİKA Üsküp Koordinatörü Aytekin Ayden ve Öğretim Üyeleri ile öğrencilerin hazır bulunduğu teslim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kocayusufoğlu, üniversitenin yeni kampüsünde bütün birimleriyle eğitime hazır olduğunu ve kampüs yerleşkesinin tüm donanımının TİKA tarafından sağlandığını ifade etti.  Kocayusufoğlu, Sanat Fakültesi ve öğrencilerin başarılı çalışmalarına  katkı sağlayacak olan iki özel ürünün temin edilmesinden dolayı  TİKA’ya teşekkür ettiklerini iletti.

TİKA Üsküp Koordinatörü Aytekin Ayden ise 2006 yılından bu yana Makedonya’da gerçekleştirdikleri 800’den fazla projeyi birçok alana yaydıklarını belirterek,  bu proje ile eğitime ayrı bir önem verdiklerini kaydetti.  Koordinatör Ayden,  “3 boyutlu yazıcıların artık hayatımıza girmesiyle, Uluslararası Balkan Üniversitemizin bu güzel bölümünde değerlendirilmek üzere, buradaki öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin büyük katkı sağlayacakları ve güzel ürünler üretecekleri ümidiyle bu hibeyi gerçekleştirmek istiyoruz. Üniversitemizin Balkanların güzide kuruluşu olmasına katkı sağlayacak bu donanımın, aynı zamanda çeşitli bilimsel yayın ve çalışmaların gerçekleştirilmesinde katkı sağlamasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Talimatı ile Kurulan Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin Tüm Donanımı TİKA Tarafından Karşılandı

Üsküp Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulan Üniversite,  2007 yılından bu yana öğrencilerine seçkin bir eğitim veren üniversite, Hukuk, İnşaat Mühendisliği, Psikoloji, PDR, Öğretmenlik ve Mimarlık gibi birçok alanda eğitime sınavsız giriş imkanı veriyor. 6 bin öğrenci kapasitesine sahip olan ve tüm donanımı ve modern eğitim materyalleri TİKA tarafından karşılanan yeni Eğitim Külliyesine sahip Üniversitenin %80 öğrenci kapasitesi ise Balkan Ülkelerinden karşılanıyor. Yaklaşık 60 bin metrekare kapalı alana sahip üniversite,  Türkiye ile Balkanlar arasında eğitim ve kültür köprüsü olma  misyonu ile hareket ediyor.

Sonraki Haber

Lübnan’da Aydamon Kasabasına Halı Dokuma Atölyesi Kuruldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Lübnan’ın Akkar vilayetine bağlı Aydamon kasabasında halı dokuma atölyesi kurdu. TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA Lübnan’ın Akkar vilayetine bağlı Aydamon...