Haberler

05 Aralık 2016

Ukrayna Kamu Personel İdaresine Bilişim Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ukrayna Ulusal Kamu Hizmeti Başkanlığı’na bilişim ekipmanı desteğinde bulunuldu.

T.C. Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı’nın Ukrayna’daki muadil kurumu olan Ukrayna Ulusal Kamu Hizmeti Başkanlığı, Ukrayna’da kamu hizmetine yönelik reformların başarılı bir şekilde hayata geçirilmesinde gerekli ekipmana TİKA desteğiyle kavuştu. TİKA tarafından temin edilen ekipmanlar düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Hacı Bayram Bolat, törende yaptığı açıklamada, TİKA’nın Ukrayna Hükümeti ile sıkı işbirliği halinde Ukrayna’nın kalkınma önceliklerine göre faaliyet gösterdiğine dikkat çekti. Bolat ayrıca, Ukrayana’nın içerisinden geçtiği “Kamusal Alanın Yeniden Yapılandırılması” sürecinde Ukrayna Ulusal Kamu Hizmeti Başkanlığına sağlanan bu tür bir desteğin kurumumuzun öncelikleri arasında yer aldığını ifade etti.

Ukrayna Ulusal Kamu Hizmeti Ajansı Başkanı Konstantin Vaşenko da Ukrayna’nın kalkınma çabalarına destek sağlayan TİKA’ya teşekkürlerini sunarak, Ukrayna’daki yeniden yapılama süreçlerine ilişkin bir bilgilendirmede bulundu. TİKA tarafından temin edilen donanımın Ukrayna Ulusal Kamu Hizmeti Ajansının web sitesinin iyileştirilmesinde ve etkin insan kaynakları yönetimi sisteminin oluşturulmasında kullanılacağını ifade eden Vaşenko, önümüzdeki dönemde de kurumlar arasındaki verimli işbirliğinin devamı temennisinde bulundu.

Ukrayna, ulusal kalkınma stratejisi sayesinde, kamu yönetimi ve Ademimerkeziyet başta olmak üzere birçok alanda ihtiyaç duyulan reformların hayata geçmesini öngörüyor. Bu bağlamda, Ukrayna’daki merkezi ve yerel yönetim organları tarafından sağlanan hizmetlerin “iyi yönetim” prensiplerine göre uyumlaştırılması, hükümet organlarına nitelikli kadro sağlama ve etkin insan kaynakları yönetimi sisteminin oluşturulmasına ihtiyaç duyulmaktaydı. Gelişmiş teknik özelliklere sahip donanım TİKA tarafından temin edilerek, mezkûr sistemin oluşturulması olanaklı kılındı. 

Sonraki Haber

TİKA’dan Filipinler’de Yeniden İskan Bölgesi Sakinlerine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Filipinler’in Başkenti Manila içerisinde toplumun dezavantajlı ve kırılgan gruplarına yönelik yürütmekte olduğu projelere bir yenisini daha ekledi. Başkent Manila içerisinde kötü koşullarda yaşamlarını sürdürmekte iken devlet tarafından tahsis...