Haberler

23 Ekim 2011

Üçüncü Yardım Uçağı Somali İçin Yola Çıktı

Üçüncü Yardım Uçağı Somali İçin Yola Çıktı
Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk Kızılayı ve Sabah Gazetesi işbirliğinde Somali için toplanan yardımları taşıyan üçüncü kargo uçağı yola çıktı.

11 Ağustos Perşembe günü saat 07.15’de Esenboğa Havalimanından kalkan uçakta 40 ton insani yardım malzemesi ve Somali’de sık rastlanan hastalıklar için ilaç bulunuyor. Somali’nin başkenti Mogadişu’ya gönderilen yardım malzemeleri, uzun süre bozulmayan gıda, ilaç ve insani yardım malzemeleri olan paketlerden oluşuyor. Yardımların toplanması kadar dağıtılmasında da gerekli koordinasyonu sağlayan TİKA, bölgede yaşanan krizin durdurulması ve krize neden olan faktörlerin kalıcı çözümlerle giderilmesi olması için çalışıyor.

Dünya kamuoyunun gözü önünde bir insanlık ayıbı yaşanırken, Türkiye’den Somali’ye giden yardım malzemelerinin içinde en çok bebek maması ve süt tozu dikkat çekiyor.

Türkiye’den Somali’ye gidecek yardım gemisinin, 15 Ağustos 2011 tarihinde içinde 5.000 tonluk malzeme ile yola çıkması için gereken hazırlıklar yapılırken; kargo uçaklarıyla ülkenin başkenti Mogadişu’ya acil yardımların gönderilmesine devam ediliyor.

Uluslararası yardım kuruluşlarının çaresiz kaldığı Somali’ye, Türkiye’den kardeşlik ve yardım seferleri sürüyor.

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...