Haberler

16 Şubat 2012

Türksoy'dan TİKA'ya Ziyaret

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam, Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’u 16 Şubat 2012 tarihinde makamında kabul etti.

2012 yılı projelerinin konuşulduğu görüşmede, TİKA Başkanı “Aynı dili konuştuğumuz dost ve kardeş ülkelerle 20 yıldır işbirliği projeleri gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde de ortak dili, ortak bir kültürü ve ortak mirası paylaştığımız bu ülkelere yönelik proje ve faaliyetlerimiz artarak devam edecektir” dedi. TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ise TİKA’ya bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerden dolayı Dr. Serdar Çam nezdinde teşekkür etti. 

Türk dili konuşan ülkeler ve halklar arasında kültürel ve sanatsal ilişkileri geliştirmek amacıyla çalışan TÜRKSOY ve TİKA arasında yapılması öngörülen işbirliği projeleri de gündeme gelen başlıklar arasındaydı.

TÜRKSOY Genel Sekreteri, 2012 yılının 100. Yılları olduğunu ve Türk Cumhuriyetlerinde bu doğrultuda çeşitli etkinlikler yapacaklarını, TİKA’nın da bu etkinliklerde yer almasının kendilerini memnun edeceğini belirtti.

Karşılıklı iyi niyet temennilerinin ardından görüşme sona erdi.

Sonraki Haber

Uluslararası Teknik Eğitim Programı Katılımcıları Sertifika Töreni

21. yüzyılda bilişim teknolojisi güçlü bir iletişim kaynağı haline geldi. Teknolojik gelişmeler; coğrafik, ekonomik ve toplumsal sınırlar arasında sert çizgileri ortadan kaldırırken; bilişim teknolojileri, ülkelerin vizyonunu uluslararası alana taşıyor. Bu gelişmenin bir ürünü olarak Ortadoğu,...