Haberler

02 Temmuz 2013

Türkmenistanlı Polislere Çevik Kuvvet Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkmenistan İçişleri Bakanlığı işbirliğinde, 2009 yılından bu yana yürütülmekte olan Uluslararası Polis Eğitimleri İşbirliği Projesi kapsamında Türkmenistan’da, Türkmenistan emniyet personeline yönelik düzenlenen Çevik Kuvvet eğitimi tamamlandı.

TİKA’nın koordinasyonunda, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkmenistan İçişleri Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen polis eğitimlerinde bu yıl Türkmenistan’da bir ilk olarak Çevik Kuvvet eğitimleri düzenlendi.17-28 Haziran 2013 tarihleri arasında teorik ve pratik olarak gerçekleştirilen Çevik Kuvvet eğitimlerinde 40 Türkmen emniyet personeline olası toplumsal olaylara müdahale yöntemleri gösterildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Aşkabat’a gelen Türk emniyet görevlileri tarafından verilen eğitimin açılış töreni, Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu, Türkmenistan İçişleri Bakanlığı yetkilileri ve TİKA yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Türkmen polislere Türkiye tecrübelerini aktarmak için Türkiye’den gelen emniyet personeli, Aşkabat Büyükelçiliği ve TİKA Türkmenistan Program Koordinasyon Ofisi’ni ziyaret ederek Türkmenistan’da yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Türkmenistan İçişleri Bakanlığı yetkilileri ve Türkmen emniyet personelinin oldukça ilgili olduğu eğitimlerin bitiminde 40 Türkmen polise sertifikaları Türkmenistan Polis Akademisi’nde düzenlenen törenle takdim edildi. Sertifika töreninde TİKA’nın Türkmenistan’da gerçekleştirdiği projelerin anlatıldığı bir sunum gösterisi yapıldı. Sertifika töreninde konuşan Türk ve Türkmen yetkililer, ülkeler arasında emniyet alanında TİKA’nın koordinasyonunda yıllardır sürdürülmekte olan bu işbirliğinden karşılıklı olarak büyük fayda sağlandığını belirttiler. Yetkililer, benzeri eğitimlerin ve kurumlar arasındaki ilişkilerin devam ettirilmesinin önemine vurgu yaptılar.

2013 yılı içerisinde, Türkmenistan emniyet personeli için düzenlenecek bir sonraki eğitim programının Türkiye’de gerçekleştirilmesi plânlanıyor.

Sonraki Haber

Bosna Hersek'te Sarı Saltık ve Yunus Emre Anıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla Bosna Hersek’te “Balkanlar’I Anadolu’yla anlamak Sarı Saltık’ı Yunus’la okumak” isimli kültürel program kapsamında Mostar’da ve Saraybosna’da paneller, müzik ve şiir dinletisi etkinlileri gerçekleştirildi. TİKA öncülüğünde, Yunus Emre Enstitüsü...