Haberler

03 Nisan 2013

Türkmenistan'daki Sahabe Türbeleri Restore Edilecek

Türkmenistan’ın Merv şehrinde bulunan Al Hakam Gifari ve Bureyda Al Aslami sahabelerinin türbeleri Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından restore edilecek.

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve beraberindeki heyetin 19-22 Temmuz 2012 tarihleri arasındaki Türkmenistan ziyareti esnasında, Türkmenistan Kültür Bakanı Gunça Mammedova ile gerçekleştirdiği görüşmede Al Hakam Gifarî ve Bureyda Al Aslamî isimli iki sahabeye ait türbelerin TİKA tarafından restorasyonunun yapılması gündeme gelmişti.

Bu görüşmenin ardından 14 Mart 2013 tarihinde TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve beraberindeki heyetin Türkmenistan ziyareti kapsamında Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile Aşkabat’taki makamında yaptıkları görüşmede bu restorasyonların yapılması olumlu karşılanmış ve Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Meredov, tarihî eserlerin korunması yönünde TİKA’nın yaptığı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirmişti.

Bu kapsamda, TİKA tarafından 2013 yılı içerisinde Merv şehrindeki İki Sahabe Türbesinin Restorasyonu Projesi’nin başlatılabilmesi amacıyla bir mühendis, bir sanat tarihçisi ve bir mimardan oluşan ilk heyeti Türkmenistan’a gönderildi. 01-05 Nisan 2013 tarihleri arasında Türkmenistan’da görevlendirilen heyetin gerekli incelemelerde bulunmasının ardından hazırlanacak rapor doğrultusunda türbelerin restorasyon çalışmalarına başlanması hedefleniyor.

Sonraki Haber

Eğitimlerini Tamamlayan Kazak Doktorlar Sertifikalarını Aldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Kazakistan Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan “Sağlık Alanında İşbirliği ve Teknik Yardım Protokolü” çerçevesinde eğitimlerini tamamlayan ikinci grup Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü...