Haberler

31 Temmuz 2012

Türkmenistan'da Uluslararası Polis Eğitim İşbirliği Projesi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve T.C. Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde, TİKA’nın faaliyet coğrafyasında bulunan ülkeler arasındaki güvenlik işbirliğinin artırılması ve bölge güvenlik sorunlarına çağdaş çözüm yolları üretmek, polisiye alanındaki güncel gelişmelere ülkemizin yaklaşımları konusunda eğitimler vermek amacıyla 2009 yılında başlatılan ”Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi” kapsamında Türkmenistan için 2012 yılı içerisinde düzenlenmesi plânlanan eğitim programlarının ilki başkent Aşkabat’ta gerçekleştirildi.

Türkmenistan İçişleri Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda, Türkiye ve Türkmenistan emniyet teşkilatları arasında tecrübe alışverişi ve işbirliğine olanak sağlayan polis eğitim programlarının ilk ayağı olarak 25-29 Haziran 2012 tarihleri arasında “İnsan Kaynakları Yönetimi” konusunda eğitim verildi.

T.C. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Aşkabat’a gelen emniyet müdürü ve emniyet amirleri tarafından verilen söz konusu eğitime Türkmenistan İçişleri Bakanlığı’nın ilgisi oldukça yüksekti. Uygulanan program kapsamında teorik ve pratik uygulamaları birarada görme imkânı bulan 25 Türkmen polis için 29 Haziran 2012’de eğitim gününün sonunda Türkmenistan Polis Akademisi’nde bir sertifika töreni düzenlendi.

TİKA Aşkabat Program Koordinatörü Zehra Altundağ, Türkmenistan Polis Akademisi Rektör Yardımcısı Dövlet Tagansahetov, Personel Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Övezmehmet Novruzov ve Türkiye’den gelen polis heyetinin katıldığı törende duygu ve düşüncelerini dile getiren yetkililer ülkelerimiz arasında emniyet alanında yürütülen bu işbirliğinden duyulan memnuniyeti ifade ederek benzeri eğitimlerin birikim ve bilgi paylaşımı açısından önemine vurgu yaptılar ve kurumlar arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da geliştiğini söyledi.

Törende ayrıca Türkmenistan İçişleri Bakanlığı tarafından TİKA Türkmenistan Program Koordinatörü Zehra Altundağ’a iki ülke emniyet teşkilatları arasındaki işbirliğine katkılarından dolayı bir plaket takdim edildi. Tören iki ülke emniyet teşkilatları yetkililerinin geleneksel ve millî motifler taşıyan hediyeleri birbirlerine takdimi ile sıcak bir atmosferde son buldu.

Eğitim programının finalinde, Türkiye’den gelen emniyet teşkilatı mensupları ve TİKA heyeti onuruna bir veda yemeği organize eden Türkmenistan Polis Akademisi Personel Dairesi Başkanı Gurbanmurat Annayev yaptığı konuşmada; iki ülke emniyet teşkilatları arasında gerçekleşen bu eğitim programlarının koordinasyonunu sağlayarak böyle yakın bir işbirliğine imkân sağlayan TİKA’ya ve bu eğitimleri gerçekleştiren T.C. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne teşekkürlerini sundu.

2012 yılının ilk eğitim programın başarıyla tamamlanmasının ardından, Türkmenistan emniyet mensupları için ikisi Türkiye’de ve biri de yine Türkmenistan’da olmak üzere farklı konularda toplam 3 eğitim programı daha düzenlenmesi öngörülüyor.

Sonraki Haber

TİKA'dan Arnavutluk'ta Sosyal Kalkınmaya Katkı Sağlayacak İki Önemli Proje

Türkiye, istikrar içinde büyüyen, gelirini daha adil paylaşan, küresel rekabet gücüne sahip, ekonomik seviyesini yükseltmiş, bölgesel güç olma özelliğini taşıyan bir devlet olma yolunda her geçen gün mesafe kat ediyor. Ülkemiz ne kadar büyürse o...