Haberler

25 Mayıs 2013

Türkmenistan'da Turizm Meslek Lisesi Bünyesindeki TİKA Türk Dili Sınıfları Hizmete Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Türkmenistan’da Turizm Meslek Lisesi’ne Türk Dili Sınıfı, Türk Dili Lingafon Odası ve Türk Dili Kitaplığı yaptırılarak okulun modern eğitim araç gereç ve kitaplar ile donatılması sağlandı.

Türkmenistan’da TİKA tarafından gerçekleştirilmekte olan en önemli projelerin başında gelen ve TİKA ile Türkmenistan Turizm Devlet Komitesi işbirliğinde yürütülen “Turizm Alanında İşbirliği Projesi” kapsamında yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

TİKA Türk Dünyasının önde gelen ülkelerinden biri olan Türkmenistan’daki Turizm Meslek Lisesi’nin 2012-2013 eğitim öğretim döneminde taşınmış olduğu binasında Türk Dili öğrenen yaklaşık 350 öğrencinin çok daha çağdaş yöntemlerle öğrenim görmeleri amacıyla, çeşitli desteklerde bulundu. Bu kapsamda TİKA tarafından Turizm Meslek Lisesi’nin Türk Dili Sınıfı, Türk Dili Lingafon Odası ve Türk Dili Kitaplığı yaptırılarak modern eğitim araç-gereçleri ve kitapları ile donatımı gerçekleştirildi.

Yapımı ve donatımı tamamlanan Türk Dili Sınıfları, Turizm Meslek Lisesi’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu, TİKA yetkilileri, Turizm Devlet Komitesi Uluslararası ilişkiler Bölüm Müdürü Abdırahman Mammetniyazov, Turizm Devlet Komitesi Turizm Bölümü Başkan Yardımcısı Serdar Akıniyazov ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Muhammed Atagarrıyev katıldı.

Törende konuşma yapan Aşkabat Büyükelçisi Mütevellioğlu, ülkede TİKA tarafından gerçekleştirilmekte olan projelerin Türkiye olarak göğüslerini kabarttığını vurguladı.
Özellikle gençlerin eğitimine destek olmak için yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu belirten Aşkabat Büyükelçisi Mütevellioğlu, böyle modern imkânlara sahip sınıflar yaptırılmasının hassaten kıymetli olduğunu ifade etti. Öğrencilere Türk Dili öğrenimlerinde başarılar dileyen Aşkabat Büyükelçisi Mütevellioğlu, başarılı öğrencilerin muhakkak Türkiye’ye gönderileceğini söyledi.

Turizm Devlet Komitesi Uluslararası ilişkiler Bölüm Müdürü Mammetniyazov ile Turizm Meslek Lisesi Müdürü Atagarrıyev ise konuşmalarında her alanda olduğu gibi turizm alanında da Türkmenistan’a büyük destek veren TİKA’ya teşekkürlerini sundular.

Tören, Türk Dili Sınıflarının Turizm Meslek Lisesi yetkililerine teslim edilmesi ile sona erdi.

Sonraki Haber

TİKA Tarafından Yeniden Yaptırılan Mehmed Fatih Medresesi İkinci Mezunlarını Verdi

Karadağ’da, Balkan savaşının ardından kapanan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı tarafından yeniden yaptırılan Mehmed Fatih Medresesi (İmam Hatip Lisesi), ikinci mezunlarını verdi. Osmanlı’nın Karadağ’dan çekilmesinden yaklaşık 100 yıl sonra açılan Mehmed Fatih Medresesi’ni (İmam Hatip...