Haberler

29 Mayıs 2012

Türkmenistan'da Turizm Gelişiyor

29 Şubat 2012 tarihinde Türkmenistan Devlet Başkanı Sn. Gurbangulı Berdimuhamedov’un Türkiye’ye gerçekleştirdiği resmi ziyareti esnasında, Türkmenistan Devlet Başkanı ile T.C. Cumhurbaşkanı Sn. Abdullah GÜL’ün huzurlarında, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar ÇAM ve Türkmenistan Turizm ve Spor Devlet Komitesi Başkanı Ferhat Arjanov tarafından “Türkmenistan’da Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Meslekî Eğitim Programları Düzenlenmesi Projesi Uygulama Protokolü” imzalandı.

Söz konusu Protokol doğrultusunda, TİKA ve T.C. Millî Eğitim Bakanlığı işbirliğinde Türkmenistan Turizm ve Spor Devlet Komitesi bünyesindeki konaklama tesislerinin idarî ve yönetim konularından sorumlu personelleri için Antalya’da iki ayrı eğitim programı düzenlendi.

Türkmenistan’ın millî turizm bölgesi ilan edilen Avaza Bölgesi’nden ve Komiteye bağlı diğer otel işletmelerinden seçilen yönetici personellere, işletme yönetimi, resepsiyon, kat hizmetleri, servis ve yiyecek içecek yönetimi konularından oluşan bir program çerçevesinde eğitim verildi.

10 kişilik yönetici grup için düzenlenen eğitim programı, 20-30 Nisan 2012 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi. İkinci 10 kişilik yönetici grup ise 28 Nisan-06 Mayıs 2012 tarihleri arasında eğitim programını tamamladı.

Eğitimlerinin ardından Türkmenistan’a dönen otel yöneticileri TİKA Türkmenistan Program Koordinatörlüğü’nü ziyaret ettiler. Koordinatör Zehra Altundağ ile görüşen yöneticiler kendileri için Türkiye’nin en gözde turizm kentlerinden biri olan Antalya’da hazırlanan eğitim programından duydukları memnuniyeti ve bu eğitim programlarının kendileri için oldukça faydalı olduğunu belirtti. Türkmen yöneticiler Türkiye’deki modern turizm uygulamalarını yerinde inceleme imkânı buldukları için TİKA’ya teşekkürlerini sundular.

Sonraki Haber

Iı. İstanbul Somali Konferansı Başladı

“Somali’nin Geleceğine Hazırlık: 2015 Hedefleri”ni konu olarak II. Somali Konferansı başladı. 31 Mayıs-1 Haziran 2012 tarihinde Lütfü Kırdar Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşecek konferansa yaklaşık 54 ülkeden devlet başkanları, yöneticiler, teknik yardım kuruluşu temsilcileri, sivil...