Haberler

03 Aralık 2013

Türkmenistan'da Engellilere Yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Türkmenistan Engelliler Birliği işbirliğinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Türkmenistan’da Engellilere yardımda bulunuldu.

TİKA 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Türkmenistan’da engelli vatandaşlara malzeme yardımında bulundu. Türkmenistan Engelliler Birliği Türkmenistan’da Sosyal Güvenliğin Korunması Kanunu’na istinaden Sivil Toplum Kuruluşu olarak 1998 yılında kuruldu. Türkmenistan Engelliler Birliği, üyelerine dağıtılmak üzere TİKA tarafından temin edilen 35 adet tekerlekli sandalye ile birlikte Şeker ölçüm cihazları, şeker ölçüm sarf malzemeleri, Tansiyon aletleri, Ayarlanabilir koltuk değnekleri, Tekerlekli yürüteçler, Tuvalet sandalyeleri, Hasta yatakları, Korse ve Hasta bezlerinden oluşan malzemeler engellilerin de katılımıyla düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Temin edilen malzemelerden 60’dan fazla kişi yararlandı.

Engelliler için hazırlanan malzemelerin dağıtım törenine Türkmenistan Engelliler Birliği Başkanı Maral Durdıyeva, TİKA Aşkabat Koordinatörü Ali Muslu, çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri katıldı. Türkmenistan Engelliler Birliği Başkanı Durdıyeva, TİKA tarafından yapılan yardımların kendileri için çok önemli olduğunu, böyle bir günde verdiği destekleriyle yanlarında olduklarından dolayı, Türkiye’ye ve TİKA Aşkabat Koordinatörlüğüne teşekkürlerini iletti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün önemine değine TİKA Aşkabat Koordinatörü Muslu, “Bu günde yapılacak etkinliklerle onların yanında olduğumuzu hissettirmek ve kendimizi onların yerine koyarak etrafımızdaki engelli insanların halini anlamaya çalışmamız gerekir” dedi. Engelli insanlara sahip çıkılması gerektiğini de ifade eden TİKA Aşkabat Koordinatörü Muslu, “Engelli olmak bir tercih meselesi değildir. Bir kusur değildir. Bu Allahın insana verdiği bir hediyedir. Allah’ın takdiridir. Bizler bunun bilincinde olarak bu insanlara sahip çıkmamız, onların sorunlarıyla ilgilenmemiz gerekir. Engelli insanlar genellikle kendilerini hep evlerine kapatıyor, ya da aileleri onları dışarıya çok çıkartamıyorlar. Onların da toplumun bir parçası olduğunu unutmadan, onları da aramızda görmeli, sosyal hayatta hak ettikleri şekilde yerlerini almalıdırlar” diye konuştu.

TİKA Aşkabat Koordinatörü Muslu, söz konusu yardımın aynı zamanda iki halkın birbirine olan yakınlığının bir göstergesi olduğunu belirtti. Tören, malzemelerin ihtiyaç sahiplerine dağıtımı ile sona erdi.

Sonraki Haber

Kosova'da Priştine Üniversitesi Şarkiyat Bölümü Kütüphanesi'nin Açılışı Gerçekleştirildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kosova’da Priştine Üniversitesi Filoloji Fakültesi Şarkiyat Bölümüne ait kütüphanenin donanım ve tefrişatı tamamlanarak açılışı gerçekleştirildi. Kosova’da TİKA tarafından eğitim altyapılarının gelişmesine katkı sunmak amacıyla 2004 yılından bugüne kadar...