Haberler

11 Haziran 2013

Türkmenistan'da Avaza Milli Turizm Bölgesi İşbaşı Eğitimleri Sona Erdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Türkmenistan Turizm Devlet Komitesi işbirliğinde yürütülmekte olan Turizm Alanında İşbirliği Projesi çerçevesinde, Türkmenistan’ın Avaza Millî Turizm Bölgesi’nde mevcut otellerdeki personele ve Haziran ayı içerisinde açılması plânlanan yeni otellerde çalışacak personele yönelik hazırlanan işbaşı eğitim programları sona erdi.

TİKA ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan ve Türkiye’nin farklı şehirlerindeki Turizm Meslek Liseleri’nden seçilerek TİKA tarafından Türkmenistan’da görevlendirilen 14 turizmcinin işbaşı eğitimleri 15 Nisan–06 Haziran 2013 tarihleri arasında tamamlandı.
İşbaşı eğitim programlarının tamamlanmasıyla eğitim programına katılan personele sertifika töreni düzenledi.

Törene, TİKA yetkilileri, Türkmenistan Turizm Devlet Komitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkan Yardımcısı Meylis Dövletov, Avaza Millî Turizm Komitesi Turistik Tesisler Koordinatörlüğü Bölüm Başkanı Çeşber Muhammedov, Türkiye’den gelen turizm uzmanları, işbaşı eğitimlerinin verildiği otellerin müdürleri ve eğitim alan personel katıldı.

Sertifika töreni, 15 Nisan–06 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen işbaşı eğitim programlarına katılan toplam 12 otel müdürü ve 461 personele sertifikalarının takdim edilmesi ile son buldu.

Sonraki Haber

Zambiyalı Turizm Eğitmenlerinin Eğitim ve Staj Programı Tamamlandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Antalya Muratpaşa Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi işbirliğiyle Zambiyalı 10 Turizm eğitmeni için Antalya’da düzenlenen eğitim ve staj programı tamamlandı. TİKA’nın katkılarıyla, Zambiya’da turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi ve Türkiye’nin...