Haberler

05 Eylül 2015

Türkmenistan Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’ne Kurulan Kütüphane Hizmete Açıldı

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) arasında devam eden işbirliği kapsamında Türkmenistan Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’ne TİKA tarafından kurulan kütüphane düzenlenen törenle hizmete açıldı.

TİKA Türkmenistan’da yürüttüğü projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü ile TİKA arasında devam eden işbirliği kapsamında ‘’TİKA’nın Türkmenistan’daki faaliyetlerinin 22. Yılı Anısı’’na kurulan “Türkmenistan-Türkiye Uluslararası İlişkiler Kütüphanesi” düzenlenen törenle öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Türkmenistan’da eğitim-öğretim yılının başlangıcı olan ve aynı zamanda  “Bilim ve Öğrenciler Günü” olarak kutlanan 1 Eylül’de gerçekleştirilen açılış törenine Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vepa Hacıyev, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, Türkiye Türkmenistan Büyükelçisi Mustafa Kapucu, Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Rektörü Baba Zahirov ile Türk ve Türkmen yetkililer katıldı. Enstitüsü öğrenci ve öğretmenlerinin de yoğun katılım sağladığı tören Enstitüsü Rektörü Baba Zahirov, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er ve Türkmenistan Büyükelçisi Mustafa Kapucu’nun açılış konuşmaları ile başladı.

Konuşmaların akabinde açılışı yapılan kütüphane içerisinde TİKA tarafından temin edilen bilgisayarlarda çalışan öğrenciler, kütüphanedeki çalışma ortamına ilişkin Türkçe bilgi sunarak Türkmenistan’ın Milli Şair ve Gönül Adamı Mahtumkulu ile Yunus Emre ve Karacaoğlan’dan Türkçe şiirler okudular.

TİKA’nın destekleriyle kurulan “Türkmenistan-Türkiye Uluslararası İlişkiler Kütüphanesi” bünyesinde Uluslararası ilişkiler, tarih, edebiyat, hukuk, işletme, gazetecilik alanları başta olmak üzere 4000’den fazla kitabın yanı sıra, öğrencilerin araştırmalarında istifade edecekleri bilgisayar, fotokopi makinesi, akıllı tahta gibi modern ekipmanlar da hizmete sunuldu. 

Sonraki Haber

TİKA Azerbaycan’da Engellilerin Evlerini İşyerine Dönüştürüyor

TİKA ve Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma ve Nüfusun Sosyal Güvenliği Bakanlığı işbirliğiyle engellilerin mesleki eğitimleri ve istihdamlarına yönelik projeler uygulanması kapsamında Azerbaycan’ın Şamahı İlinde yaşayan engelli 11 kişiye Arıcılık alanında eğitimin ardından arı kovanları ve arıcılık...