Haberler

18 Aralık 2012

Türkmenistan Turizm Devlet Komitesi Başkanı Palvantaganov TİKA'yı Ziyaret Etti

29 Şubat 2012 tarihinde Türkmenistan Devlet Başkanı Sn. Gurbanguli Berdimuhamedov’un Türkiye’ye gerçekleştirdiği resmi ziyareti esnasında, Türkmenistan Devlet Başkanı ile T.C. Cumhurbaşkanı Sn. Abdullah Gül’ün huzurlarında, TİKA Başkanı ile Türkmenistan Turizm ve Spor Devlet Komitesi Başkanı arasında “Türkmenistan’da Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Meslekî Eğitim Programları Düzenlenmesi Projesi Uygulama Protokolü” imzalandı.

Türkmenistan Turizm ve Spor Devlet Komitesi’nin turizm ve spor olarak ikiye ayrılması ve yeniden yapılandırmasının ardından Türkmenistan Turizm Devlet Komitesi Başkanı olarak atanan Sn. Palvan Taganov ve beraberindeki heyet için, Türkiye’nin turizm konusunda sahip olduğu bilgi, tecrübe ve imkânlarını yerinde görmek, turizm konusunda öne çıkan mekânları gezmek, incelemelerde bulunmak ve yine turizm konusunda ülkemizde söz sahibi kurum ve kuruluşlarla temaslarda bulunmak amacıyla

13-17 Aralık 2012 tarihleri arasında Ankara, Antalya ve İstanbul’u kapsayan bir Türkiye ziyareti organize edildi.
Türkmenistan Turizm Devlet Komitesi Başkanı Sn. Palvan Taganov ve beraberindeki heyet için T.C. Başbakanlık TİKA, T.C. Dışişleri Bakanlığı ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde organize edilen ziyaret kapsamında, heyet 13 Aralık Perşembe günü Ankara’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkan Yardımcısı Sn. Mehmet Süreyya ER tarafından kabul edildi.

Görüşmede, TİKA ve Türkmenistan Turizm ve Spor Devlet Komitesi arasında imzalanan “Türkmenistan’da Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Mesleki Eğitim Programları Düzenlenmesi Projesi Uygulama Protokolü” kapsamında TİKA tarafından Türkmenistan’da başta Avaza Bölgesi’ndeki otellerin personelleri ve yöneticileri olmak üzere Türkmenistan Milli Spor ve Turizm Enstitüsüile Komite’ye bağlı Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri için hem Türkiye’de hem de Türkmenistan’da ayrı ayrı düzenlenen eğitim ve staj programları değerlendirildi.

Türkmenistan’ın Milli Turizm Bölgesi ilan edilen Avaza’da 2013 yılı Haziran ayına kadar açılışlarının yapılması plânlanan 15 yeni otelin çalışanları için Türkiye’de ve Türkmenistan’da verilmesi plânlanan eğitim programları hazırlıkları TİKA Başkanlığı’nca hâlihazırda yoğun bir biçimde sürdürülüyor.

TİKA tarafından Türkmenistan’da turizmin geliştirilmesine yönelik yapılan her türlü faaliyetten ve turizm sektöründe çalışan/çalışacak her kademeden kişiler için yukarıda bahsedilen Protokol kapsamında düzenlenen eğitim programlarından duydukları memnuniyeti ifade eden Palvan Taganov, bundan sonra da TİKA ile Komiteleri arasındaki işbirliğinin artırılarak devam ettirilmesi isteğinde olduklarını ifade etti.

Sonraki Haber

Manastır Askeri İdadisi TİKA Tarafından Restore Edilecek

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1899 yılında mezun olduğu Manastır Askeri İdadisi, 1994 yılında "Atatürk Anı Odası" olarak 40 metrekarelik bir alanda kuruldu. Bu alan daha sonra 3 Ekim 1998’de 120 metrekareye çıkarılmış ve ziyarete açıldı. Türk...