Haberler

05 Mayıs 2021

Türkmen Yazılı Eserleri TİKA Desteğiyle Dijital Ortama Aktarılıyor

Irak’ta yaşayan Türkmenlere ait kültürün korunması ve tanıtılması ile Türkmenlere ait yazılı kaynaklara kolay ve hızlı ulaşım sağlanması amacıyla, Türkmen yazılı eserleri Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle e-kütüphaneye aktarılıyor.

Proje kapsamında, TİKA tarafından temin edilen tarama cihazları, bilgisayar ve diğer görüntüleme cihazları Irak Türkmen Sivill Toplum Örgütleri Vakfı yetkililerine teslim edildi.

Türkmenlere ait yayınları listeleyen ilk proje olma özelliğini taşıyan “Türkmen Elektronik Kütüphanesi Projesi” ile Türkmenlere ait tarihi ve kültürel bilgilerin muhafaza edilmesi, ulaşılması zor eski tarihi vesika niteliğindeki eser ve belgelerin araştırmacılarla buluşturulması, bu sayede sosyo-ekonomik, kültürel, sanatsal ve tarihi bilgi alanlarında Iraklı Türkmenlere katkı sağlanması hedefleniyor.

“www. turkmenbooks.com” adresi üzerinden ücretsiz hizmet sunan Türkmen e-kütüphanesi, ziyaretçilerin, Iraklı Türkmenlerin kültür, sanat ve tarihi yaşantısını kapsayan nadir ve güncel tüm eserlere ulaşmasına imkan sağlayacak. Türkçe ve Arapça eserlerin ayrı ayrı yer aldığı web sitesinde, eserler PDF formatında açılıp ücretsiz indirilebiliyor.

Sonraki Haber

TİKA, KKTC'de 2 bin Hijyen Paketi Dağıttı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), "Erenler Sofrası" Ramazan Programı kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) genelinde ihtiyaç sahiplerine 2 bin hijyen ve kişisel koruyucu malzemelerden oluşan paket desteği verdi. KKTC'nin tüm ilçelerindeki ihtiyaç...