Haberler

23 Ekim 2011

Türkiye'den Uzman Teknik Heyet Somali'ye Gidiyor

Türkiye'den Uzman Teknik Heyet Somali'ye Gidiyor

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA)’nın organizasyonunda, uzmanlardan oluşan 150 kişilik bir heyet inceleme yapmak, ülkenin içinde bulunduğu açlık ve yoksulluk krizine çözüm üretmek amacıyla Somali’nin başkenti Mogadişu’ya gidiyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, TOKİ Başkanlığı ve Türk Kızılayı temsilcileri Mogadişu’da genel durumu değerlendirmesi ve uygulanacak projelerle ilgili fizibilite çalışması yapacak.

Uzman ekibin Somali’de konut, sağlık, su kaynaklarının kullanımı, ulaştırma gibi alt başlıklarla sektörel analizler yapması ve projeler hazırlaması bekleniyor.

TİKA, Somali’deki yardımların etkili ve doğru bir biçimde yerine ulaştırılması kadar bölgedeki teknik alt yapı çalışmalarının başlatılması ve projelerin uygulanması için koordinasyonu sağlıyor.

Somali’ye yönelik yapılabilecek her alanda yapılacak yardımların belirleneceği çalışma için Ankara Esenboğa Hava Limanından Somali’nin başkenti Mogadişu’ya gidecek uçağın 12 Eylül Pazartesi günü saat 02.00’da kalkması bekleniyor.

Başbakan Erdoğan’ın ziyaretinin ardından dünya kamuoyu Somali’yi konuşurken; Türkiye, kurum ve kuruluşlarını kara kıtanın çocukları için seferber ediyor.

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...